Γερμανία: Ομογενείς ζητούν από την Α.Μέρκελ να πάρει «θαρραλέα μέτρα» κατά της Τουρκίας

Γερμανία: Ομογενείς ζητούν από την Α.Μέρκελ να πάρει «θαρραλέα μέτρα» κατά της Τουρκίας

Επιστολή στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντάβιντ Σασόλι και το Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας έστειλαν οι ομογενείς της Γερμανίας.

Να παρθούν «θαρραλέα και αποτελεσματικά μέτρα κατά της Τουρκίας» ζήτησαν οι οργανώσεις Ελλήνων ομογενών, στην κοινή επιστολή τους. Παράλληλα, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι, όπως εκτιμούν, «κάθε φορά που ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραβιάζει τις ισχύουσες διεθνείς συνθήκες σε βάρος της Ελλάδας, η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιδρά μόνο με ήπιες προειδοποιήσεις αντί για αυστηρές κυρώσεις, γεγονός που τον αποθρασύνει ακόμη περισσότερο».

Όπως προσθέτουν, θα πρέπει: «Να αναληφθεί δράση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λαμβάνοντας μέτρα κατά της Τουρκίας», καθώς δηλώνουν πεπεισμένοι ότι «η τουρκική επιθετικότητα θα συνεχιστεί στο μέλλον με ενέργειες και προκλήσεις».

Αναφερόμενοι στον Τούρκο Πρόεδρο, οι ομογενείς σημειώνουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες: «Γίνεται όλο και πιο προκλητικός, παραβιάζει συνεχώς το διεθνές δίκαιο, υπονομεύει μαζικά τον κοσμικό χαρακτήρα της Τουρκίας και αγωνίζεται να δημιουργήσει μια “νέα Τουρκία” με “θρησκευτικό σύνταγμα”, ενώ ταυτόχρονα, αγνοεί τους διεθνείς οργανισμούς και σκοπεύει να επιβάλει τη δική του ατζέντα και τους δικούς του κανόνες και διοργανώνει και είναι υπεύθυνος για όλο και πιο επικίνδυνες επιθέσεις -ακόμα και με στρατιωτική συμμετοχή και υποστήριξη- εναντίον των μελών της Ε.Ε., Ελλάδας και Κύπρου».

Στην επιστολή γίνεται αναφορά και στην πρόσφατη «βιαστική» δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ περί «αμφιλεγόμενων» υδάτων, όπως σημειώνεται, τονίζοντας ότι «αυτά τα “αμφιλεγόμενα” ύδατα δεν είναι μόνο ελληνικά αλλά είναι και ευρωπαϊκά και για αυτόν το λόγο είναι καθήκον όλων των κρατών-μελών της Ε.Ε. να τα προστατεύουν με κάθε τρόπο και ανά πάσα στιγμή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ομογενειακές οργανώσεις, ακόμα, καλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γερμανία, ως προεδρεύουσα του συμβουλίου της Ε.Ε., να αντιδράσουν αποφασιστικά προκειμένου «να τερματιστεί η επιθετικότητα της Τουρκίας με βραχυπρόθεσμες και συντονισμένες ενέργειες και να αποφευχθεί τελικά η διαφαινόμενη στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να παραμείνει η ΕΕ μια ζώνη ειρήνης και ευημερίας», τονίζουν και εκφράζουν την επιθυμία «να δούμε μια γερμανική Προεδρία, που θα σηματοδοτείται αφενός από θαρραλέα και αποτελεσματικά μέτρα και κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, αφετέρου από τη διατήρηση και την ενδυνάμωση των κοινών αξιών στην ΕΕ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.