ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Έρευνα: Αύξηση της τηλεργασίας έως και 300% λόγω πανδημίας

Έρευνα: Αύξηση της τηλεργασίας έως και 300% λόγω πανδημίας

Σύμφωνα με έρευνα της Strategy Analytics, ο αριθμός των ατόμων, που εργάζονται από το σπίτι,θα μπορούσε να αυξηθεί έως και 300%.

Θα έχει ως αποτέλεσμα όμως την μείωση δισεκατομμυρίων ταξιδιών και μετακινήσεων των εργαζομένων, αλλά και τη σταδιακή εγκατάλειψη των φυσικών εργασιακών χώρων γραφείων.

Οι ομάδα “City Escapees” αντιπροσωπεύει το 24% των εργαζομένων: τους αρέσει να εργάζονται από το σπίτι και οι μισοί από αυτούς θέλουν να συνεχίσουν να το κάνουν για πάντα.

Οι “Family Jugglers” αποτελούν το 30% του συνόλου των εργαζομένων και δεν είναι τόσο θετικοί ως προς την εργασία από το σπίτι. Οι “Struggling Commuters” αντιπροσωπεύουν το 37% του συνόλου και είναι εργαζόμενοι χαμηλότερου εισοδήματος στο λιανικό εμπόριο, την υγεία και τη μεταποίηση, που είναι απίθανο να συνεχίσουν να τηλε-εργάζονται και στο μέλλον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι “Teleworking Lifers” ήταν πάντα εργαζόμενοι εξ αποστάσεως και αντιπροσωπεύουν το 9% των εργαζομένων. «Η εργασία από το σπίτι έχει σίγουρα προβληματικά σημεία, όπως η απομόνωση, η έλλειψη κοινωνικοποίησης, οι δυσκολίες στην επικοινωνία για ορισμένους υπαλλήλους. Αλλά αυτά τα προβλήματα δεν θεωρούνται τόσο σημαντικά, όσο τα οφέλη, που εξασφαλίζει η εξ αποστάσεως εργασία», σημειώνουν οι αναλυτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.