ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

H κατάλληλη στιγμή για να πείτε «όχι» στα παιδιά σας χωρίς τύψεις και ενοχές

H κατάλληλη στιγμή για να πείτε «όχι» στα παιδιά σας χωρίς τύψεις και ενοχές

Το καλοκαίρι τα παιδιά είναι αρκετά πιο ανέμελα, καθώς παίζουν και τριγυρίζουν στην γειτονιά σχεδόν όλη μέρα, όμως υπάρχουν καταστάσεις και στιγμές που θα πρέπει να τους πείτε όχι με αποφασιστικότητα.

Για να υπάρχει, λοιπόν, μια ισορροπία και να διατηρείται η καλή οικογενειακή κατάσταση στο σπίτι, θα πρέπει να λέμε και μερικά «όχι», χωρίς να αισθανόμαστε τύψεις και ενοχές. Με αυτό τον τρόπο, το παιδί μαθαίνει την υπευθυνότητα και πως ορισμένοι κανόνες υπάρχουν για να τηρούνται χωρίς δεύτερη κουβέντα.

1. «Όχι» στην αναβολή

“Θα κοιμηθώ αργότερα”, ή “Δεν θέλω να κάνω μπάνιο τώρα” είναι από τις πιο συνηθισμένες φράσεις των παιδιών. Σ’ αυτά που βγάζουν τα παιδιά έξω από το πρόγραμμά τους πρέπει να λέμε πάσει θυσία “όχι” και να τηρούμε αποφασιστική στάση. Και αυτό γιατί όλες αυτές οι αναβολές, πιθανόν να δημιουργήσουν εκνευρισμό και να επηρεάσουν αρνητικά τη συμπεριφορά των παιδιών.

2. «Όχι» στο τάμπλετ ή κινητό το βράδυ

Τα τάμπλετ και τα κινητά πρέπει να μη χρησιμοποιούνται από τα παιδιά πολλές ώρες και ιδιαίτερα όταν πάνε να κοιμηθούν. Το μπλε φως που εκπέμπεται, είναι πιθανό να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου τους.

3. «Όχι» στη ζάχαρη

Η ζάχαρη είναι γνωστό ότι έχει καταστροφικές συνέπειες, γι’ αυτό και πρέπει όσο μπορούμε να την περιορίζουμε. Κι αν δεν μπορούμε να είμαστε τελείως αρνητικοί, θα πρέπει τουλάχιστον να τη δίνουμε με μέτρο στα παιδιά μας και φυσικά όχι κάθε μέρα.

4. «Όχι» στην αμέριστη βοήθεια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Μαμά, θα μου φτιάξεις την τσάντα γι’ αύριο;” ή “Φέρε μου ένα ποτήρι νερό” είναι μερικές από τις φράσεις, που ακούμε καθημερινά από τα παιδιά μας. Κάνοντάς τους τα χατίρια, όχι μόνο τα καλομαθαίνουμε, αλλά περιορίζουμε την αυτονομία και την υπευθυνότητά τους. Λέμε “ναι” στην ουσιαστική βοήθεια, δεν γινόμαστε υπηρέτες των ίδιων μας των παιδιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.