ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Big Brother», ελληνικό ποδόσφαιρο και Τουρκία: Βίαιη επιστροφή στην παρακμάζουσα κοινωνία

«Big Brother», ελληνικό ποδόσφαιρο και Τουρκία: Βίαιη επιστροφή στην παρακμάζουσα κοινωνία

Αλήθεια, έχουμε βρεθεί στον πάτο του βαρελιού ή εγώ είμαι αυτός που είναι τόσο αρνητικός;

Μια εβδομάδα μακριά από την μίζερη ελληνική πραγματικότητα, μια εβδομάδα χωρίς ίντερνετ, χωρίς καμία επαφή με την καθημερινότητα, τις ειδήσεις, την τηλεόραση και όλα αυτά τα προβλήματα (;) που επηρεάζουν τον Έλληνα πολίτη.

Μια εβδομάδα. Είναι αρκετή μια εβδομάδα; Ποτέ και τίποτα δεν είναι αρκετό σε αυτή τη ζωή, όμως δεν πρέπει να είμαστε αχάριστοι.

Ας αφήσω όμως τον πρόλογο και ας περάσω στο κυρίως θέμα. Μια εβδομάδα, λοιπόν, μακριά από όλα τα δρώμενα και με την πίστη ότι όταν θα επιστρέψω… κάτι θα έχει αλλάξει (προς Θεού ήλπιζα να μιλάμε ακόμα ελληνικά).

Μια επιστροφή στην -μίζερη- πραγματικότητα που μόνο ως βίαιη μπορεί να χαρακτηριστεί. Πρώτο θέμα συζήτησης στην Ελλάδα; Το Big Brother!

Η μεγάλη επιστροφή της Trash TV (αν και ποτέ δεν έφυγε) με παρουσιαστή ξανά τον Ανδρέα Μικρούτσικο. Τραβεστί, ένας Μπαγκλαντεσιανός και γυναίκες… απ’ αυτές που έχουν κατακλείσει πλέον τα πάνελ της τηλεόρασης μας.

Ο ορισμός του πάτου; Το απόλυτο τίποτα όπως το χαρακτήρισε και ο Βασίλης Τσιάρτας;

Αλλά τέλος πάντως… αφήνω το Big Brother, έτσι και αλλιώς ένα ριάλιτι είναι. Κυριακή βράδυ λοιπόν χθες και όλη η Ελλάδα περιμένει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, έναν τελικό που πέρασε από χίλια κύματα για να γίνει… ή μήπως όχι;

Το βράδυ του Σαββάτου ο Μάξι Λοβέρα του Ολυμπιακού ανακοινώθηκε πως βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, κάτι που οδήγησε σε μια ακόμη αναβολή του αγώνα. Ένας αγώνας που ίσως γίνει στις 12 Σεπτεμβρίου, αν και δεν είναι ακόμα σίγουρο… άλλωστε δεν βαριέσαι στην Ελλάδα είσαι, κάποια στιγμή θα γίνει και αυτός.

Ούτε ποδόσφαιρο τελικά είχε το πρόγραμμα της επιστροφής μου. Ή γι’ ακρίβεια… ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως λειτουργεί σε αυτή τη χώρα ο αθλητισμός.

Η επόμενη μέρα; Βρίσκει τη Λίγκα να επιμένει για την έναρξη του πρωταθλήματος στις 12 Σεπτεμβρίου, την ίδια ώρα που η ΕΠΟ ζητάει να γίνει ο τελικός εκείνη την ίδια ημερομηνία.

Και φτάνουμε… στα της Τουρκίας.

Η αλήθεια είναι πως για το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να γράψουμε βιβλίο και όχι ένα άρθρο, οπότε θα περάσουμε επιδερμικά τα δρώμενα αυτής της εβδομάδας. Αφού δεν μπορούμε να γεμίσουμε τον χρόνο μας με άρτος και θεάματα προχωρούμε σε πιο σοβαρά θέματα. Η Ελλάδα έδωσε μια απάντηση στην Άγκυρα με μια μεγάλη άσκηση που έδειξε την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, μια απάντηση που δεν φαίνεται να ίδρωσε και πολύ το αυτί των Τούρκων που την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο εξέδωσαν μια ακόμα παράνομη NAVTEX για έρευνες εντός της ελληνική υφαλοκρηπίδας, που χαρακτηρίζουν ως «ληστές» τους Έλληνες και που κατηγορούν την Ελλάδα για την στρατικοποίηση του Καστελόριζου. Παράνοια; Με όλα αυτά που συμβαίνουν εντός ελλαδικού χώρου, ίσως και να φαντάζουν αναμενόμενα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το «κερασάκι» στην τούρτα βέβαια είναι η εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη για την έγκριση του τζαμιού στο Βοτανικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.