ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μαθητές για τις καταλήψεις στα σχολεία: «Η Ν.Κεραμέως μάς εκβιάζει»

Μαθητές για τις καταλήψεις στα σχολεία: «Η Ν.Κεραμέως μάς εκβιάζει»

Κατά της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως στρέφονται οι μαθητές, οι οποίοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους.

Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας τονίζουν ότι με την τηλεκπαίδευση και τις απουσίες, που ήρθαν ως «απάντηση» της Νίκης Κεραμέως για τις καταλήψεις, εκβιάζονται. Ο Μίλτος Τσουκαλάς, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας και μαθητής Β’ Λυκείου στο 59ο ΓΕΛ Αθηνών, στα Άνω Πατήσια, είπε στο Sputnik πως το σχολείο του τελεί υπό κατάληψη εδώ και δύο εβδομάδες.

«Ήμασταν από τα πρώτα σχολεία στην Αθήνα που κάναμε κατάληψη μετά την Πάτρα και τα Χανιά, που έδωσαν το έναυσμα. Τα αιτήματά μας είναι τα γνωστά: 15 μαθητές ανά τμήμα, απολύμανση στις αίθουσες, επαρκές καθηγητικό προσωπικό. Στο σχολείο μου έχουμε τάξεις ακόμα και με 27 μαθητές. Οι τάξεις είναι μικρές, δεν μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας. Τα θρανία είναι κολλητά και πολλές φορές καθόμαστε δύο άτομα στο ίδιο θρανίο».

Όπως πρόσθεσε: «Οι καθηγητές μάς λένε ότι στηρίζουν τα αιτήματά μας, αλλά ότι δεν συμφωνούν με την κατάληψη ως μέτρο πάλης. Αυτό όμως δεν ισχύει, γιατί δεν έχουμε άλλο μέτρο πίεσης προς το υπουργείο. Δεν έχουμε άλλη επιλογή πέρα από τις καταλήψεις. Ειδικά μάλιστα από σήμερα, που η κα Κεραμέως μάς εκβιάζει. Οι εξτρά ώρες μαθήματος σε αργίες, οι απουσίες, όλα αυτά, είναι εκβιασμός και καταστολή. Παρ’ όλα αυτά, παραμένουμε δυνατοί και συνεχίζουμε να διεκδικούμε. Η επιλογή μας είναι να κλιμακώσουμε τις καταλήψεις».

«Είμαστε σε κατάληψη μία εβδομάδα τώρα. Στην τάξη μου είμαστε 27 άτομα και στη Β’ Λυκείου οι τάξεις έχουν 30 και 32 μαθητές. Δεν ξέρουμε ακόμα πόσα σχολεία θα μπορέσουν να συνεχίσουν, αλλά εγώ ελπίζω να κρατήσουν οι καταλήψεις μέχρι να γίνουν τα αιτήματά μας δεκτά», ανέφερε από την πλευρά της η Χριστίνα Γιαννακούλια, μαθήτρια Γ’ Λυκείου στο 1ο ΓΕΛ Ταύρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι μαθητές, όπως τονίζουν, δεν πρόκειται να δεχθούν «απειλές» από κανέναν και δεν πρόκειται να σταματήσουν το «δίκαιο αγώνα που δίνουμε χιλιάδες μαθητές σε ολόκληρη τη χώρα». Για τη Νίκη Κεραμέως και τα όσα υποστηρίζει, πρόσθεσαν πως είναι «βαθιά γελασμένη», εφόσον πιστεύει πως θα αλλάξουν στάση με τα επιπλέον μέτρα που θέλει να πάρει, καθώς πέραν της τηλεκπαίδευσης έχει κάνει λόγο για κατάργηση των εκδρομών και των γιορτών στην περίπτωση που συνεχιστούν οι καταλήψεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.