ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Θυμίζει πόλη-φάντασμα η Καστοριά μετά το νέο lockdown – Κλειστά σχολεία και έρημοι δρόμοι απαρτίζουν το σκηνικό (βίντεο)

Θυμίζει πόλη-φάντασμα η Καστοριά μετά το νέο lockdown – Κλειστά σχολεία και έρημοι δρόμοι απαρτίζουν το σκηνικό (βίντεο)

Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα το τοπικό lockdown στην Καστοριά μετά την είσοδο στο επίπεδο 4 και πλέον θυμίζει πόλη-φάντασμα, με κλειστά σχολεία και άδειους δρόμους.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ισχύουν, μεταξύ άλλων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, ενώ από αύριο στις 6 το πρωί ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12:30 πμ μέχρι τις 5:00 το πρωί.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία σε:

– Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»

– Αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, σπήλαια

– Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες

– Κινηματογραφικές προβολές

– Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων – Πρόβες μέσω τηλεδιάσκεψης

– Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ

– Μουσικές σκηνές

– Εστίαση [επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through]

– Παιδότοπους

– Κάθε είδους αγώνες και προπονήσεις [επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση]

– Γυμναστήρια

– Εμποροπανηγύρεις-Κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α’ 171)

– Λιανεμπόριο

– Κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κ.λπ.

– Συνέδρια / Εκθέσεις

– Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων

Η λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση.

Δείτε βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.