ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κλείνουν τα πτηνοτροφεία «Πίνδος» – Αυξημένα κρούσματα και σε πτηνοσφαγείο της Εύβοιας

Κλείνουν τα πτηνοτροφεία «Πίνδος» – Αυξημένα κρούσματα και σε πτηνοσφαγείο της Εύβοιας

Κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης γνωστοποίησε την απόφαση για το «λουκέτο» στις εγκαταστάσεις του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος» λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μέχρι στιγμής από κανέναν επίσημο φορέα δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων ενώ από την Διοίκηση του Πτηνοτροφικού δεν έχει εκδοθεί καμία επίσημη ανακοίνωση.

Οι πρώτες πληροφορίες για ύπαρξη κρουσμάτων έφτασαν χθες το πρωί και εν πολλοίς επιβεβαιώθηκαν από τον μεγάλο αριθμό για το Νομό Ιωαννίνων -32 συνολικά- που ανακοινώθηκαν το απόγευμα.

Σήμερα φαίνεται ότι υπήρξε συνέχεια με αποτέλεσμα την απόφαση για τριήμερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης.

Έτσι όπως έγινε γνωστό από τον Περιφερειάρχη η επιχείρηση για κλείσει για ένα τριήμερο προκειμένου να γίνουν εκτενείς απολυμάνσεις στους χώρους και το προσωπικό θα επιστρέψει αφού πρώτα υποβληθεί σε τεστ υπό την εποπτεία του ΕΟΔΥ.

Κρούσματα και σε πτηνοσφαγείο στην Εύβοια

Κρούσματα Covid-19 εντοπίστηκαν και στο πτηνοσφαγείο της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε. τα οποία σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου τροφίμων και ποτών Εύβοιας-Βοιωτίας ανέρχονται σε 18, σε έναν εργασιακό χώρο που δουλεύουν λιγότεροι από 100 εργαζόμενοι, επιβεβαιώνοντας ότι οι εργασιακοί χώροι μπορούν να αποτελέσουν μαζικούς χώρους διασποράς του κορωνοϊού.

Τώρα συμπτώματα γρίπης έχουν εμφανίσει επίσης εργαζόμενοι στο πτηνοσφαγείο της ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ που βρίσκεται στον Πισσώνα Ευβοίας, σε κοντινή απόσταση από το πτηνοσφαγείο της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε..

Στις επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων-ποτών φαίνεται να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πιθανά λόγω της παραγωγικής διαδικασίας που σε πολλές περιπτώσεις απαιτεί ο ένας εργαζόμενος να είναι δίπλα στον άλλο, να πιάνουν και να επεξεργάζονται διαδοχικά το ίδιο προϊόν ενώ ρόλο παίζουν και οι συνθήκες (κλειστοί χώροι, υγρασία, αερισμός κτλ). Δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι μαζικά κρούσματα σε εργασιακούς χώρους στη χώρα μας, μέχρι τώρα τουλάχιστον, έχουν εκδηλωθεί κυρίως σε επιχειρήσεις του κλάδου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να θυμίσουμε ότι ο κλάδος τροφίμων έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία καθώς 114 κρούσματα εμφανίστηκαν σε εργοστάσιο κομπόστας στην Πέλλα, 191 κρούσματα σε κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά κ.α.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.