Άδειες πόλεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας και οι απόκοσμοι ήχοι των έρημων δρόμων

Άδειες πόλεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας και οι απόκοσμοι ήχοι των έρημων δρόμων

Στις 00:30 τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας και Αθήνα και Θεσσαλονίκη πλέον είναι πόλεις φαντάσματα ενώ οι ήχοι των πόλεων δημιουργούν ένα απόκοσμο σκηνικό.

Άδειασαν οι δρόμοι και οι πλατείες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που βρίσκονται σε πορτοκαλί επίπεδο συναγερμού αναφορικά με την επιδημιολογική της εικόνα.

Μέρη όπου τις προηγούμενες μέρες ήταν γεμάτα από κόσμο, ερήμωσαν λίγο πριν αρχίσει να ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας, θυμίζοντας τις εικόνες της περασμένης άνοιξης όταν και ίσχυε γενικό lockdown.

Στους δρόμους του κέντρου δεν κινείται κανείς άλλος πέραν από εκείνους που εργάζονται.

Δείτε εικόνες της Αθήνας:

Αντίστοιχες οι εικόνες και στη Θεσσαλονίκη:

Στους δρόμους του κέντρου δεν κινείται κανείς άλλος πέραν από εκείνους που εργάζονται.

Ποιοι μπορούν να μετακινούνται

Σημειώνεται πως όσοι εργάζονται θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την ειδική βεβαίωση από τον εργοδότη.

Ωστόσο, εκτός από τους εργαζόμενους, υπάρχουν και άλλοι σοβαροί λόγοι που μπορεί να μετακινηθεί κάποιος μετά τα μεσάνυχτα και αυτοί είναι λόγοι υγείας. Για παράδειγμα, θα επιτρέπεται να μετακινηθεί κάποιος για να μεταβεί σε κάποιο νοσοκομείο ή σε κάποιο φαρμακείο.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, επιτρέπεται η μετακίνηση για λόγους υγείας ή άλλης απολύτως επείγουσας ανάγκης που δεν μπορεί να ικανοποιηθεί με άλλον τρόπο. Σε περίπτωση ελέγχου αυτό αποδεικνύεται με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και βεβαίωσης, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Η δικαιολόγηση της μετακίνησης αποδεικνύεται με τα κατάλληλα έγγραφα, εφόσον υφίστανται.

Υπενθυμίζεται πως στη Θεσσαλονίκη ισχύει πλέον το μέτρο της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους αλλά και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες (00:30-05:00).

Σε ετοιμότητα η Αστυνομία

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να διασφαλίσει την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και να εντοπίσει τυχόν παραβάτες.

Άνδρες της ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν ελέγχους σε όσους κινούνταν πεζή ή με ΙΧ και βεβαίωσαν τα πρώτα πρόστιμα σε όσους κινούνταν άσκοπα ή δεν είχαν μαζί τους την απαραίτητη βεβαίωση από τον εργοδότη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη «μάχη» για την τήρηση των μέτρων η ΕΛΑΣ έχει «ρίξει» και ένα ηχητικό μήνυμα, το οποίο ακούγεται από τα ηχεία των περιπολικών που διέρχονται από σημεία στα οποία παρατηρήθηκε συγχρωτισμός ατόμων το τελευταίο διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.