ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πρόγραμμα επιδότησης κενών θέσεων σε επιχειρήσεις του χώρου θεαμάτων

Πρόγραμμα επιδότησης κενών θέσεων σε επιχειρήσεις του χώρου θεαμάτων

Η κυβέρνηση θέτει σε λειτουργία το πρόγραμμα επιδότησης κενών θέσεων σε επιχειρήσεις του χώρου θεαμάτων και μεταφορών.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης σχεδιάζεται νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να αγοράζει ένα σημαντικό ποσοστό των εισιτηρίων σε θέατρα, κινηματογράφους και συναυλίες.

Μετά το τέλος της πανδημίας θα επιστρέφονται με την μορφή κοινωνικού εισιτηρίου. Παράλληλα, προχωρά η έκδοση ΚΥΑ για την οικονομική αποζημίωση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ για τις κενές θέσεις που υποχρεούνται να έχουν, λόγω της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη COVID-19, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) επιτρέπονται, μόνο με έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ζωντανά θεάματα και ακροάματα και λοιπές παραστατικές τέχνες, εφόσον στους ανοικτούς χώρους:

  • η πληρότητα φτάνει το 30% και
  • είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας

Για τους κλειστούς χώρους προβλέπεται:

  • 30% πληρότητα και
  • υποχρεωτική χρήση μάσκας

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε πως, δεδομένου ότι κανείς ακόμα δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει η πανδημία, η κυβέρνηση έχει ήδη δημιουργήσει «εργαλεία» για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται και τα οποία θα χρησιμοποιούνται μέχρι να λήξει η πανδημία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συμπλήρωσε, δε, ότι, δεδομένης της κατάστασης που δημιουργείται, θα υπάρχουν διορθώσεις, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.