Λάρισα: Θυμίζει ερημωμένη πόλη – Κλειστά καταστήματα και ουρές έξω από τις τράπεζες (φώτο)

Λάρισα: Θυμίζει ερημωμένη πόλη – Κλειστά καταστήματα και ουρές έξω από τις τράπεζες (φώτο)

Από σήμερα (30/10) τέθηκε σε ισχύ το νέο lockdown στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας λόγω αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, με την πόλη να θυμίζει έρημο μέρος.

Σημαντικά προβλήματα δημιουργεί η απαγόρευση κυκλοφορίας στην εστίαση και στους εργαζομένους του κλάδου, που δεν μπορούν πλέον να εργαστούν κανονικά και να έχουν εισόδημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον τα τραπεζοκαθίσματα στο κέντρο της Λάρισας έχουν μαζευτεί, ενώ έχει αλλάξει σημαντικά η εικόνα στους πεζοδρόμους, όπου πριν την εφαρμογή των μέτρων οι καφετέριες έδιναν διαφορετικό χρώμα.

Πάντως, όπως αναφέρει το larissanet.gr, παρατηρείται κίνηση των πολιτών στους κεντρικούς πεζοδρόμους, ενώ οι μεγάλες ουρές συνεχίζονται έξω από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του γ.γ. Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων αναψυχής και εστίασης, Βασίλη Λιάπη οι εργαζόμενοι στην εστίαση παραμένουν με την αγωνία, καθώς δεν γνωρίζουν τι πρόκειται να έρθει την επόμενη ημέρα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Λιάπης σημείωσε:

«Οι φόβοι που είχαμε την τελευταία εβδομάδα επιβεβαιώθηκαν. Μέρα με τη μέρα παρακολουθούσαμε την πόλη μας να αυξάνει επίπεδο επικινδυνότητας και όλοι βρισκόμασταν σε επαγρύπνηση».

O ίδιος μάλιστα επεσήμανε πως τα περισσότερα κρούσματα στην πόλη της Λάρισας εντοπίζονται σε σχολεία και άλλους χώρους και όχι σε χώρους εστίασης, επισημαίνοντας πως η πόλη σε γενικές γραμμές τήρησε τα μέτρα προστασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος ο ο ίδιος υποστήριξε πως καμία αγορά δεν αντέχει το «λουκέτο» ενώ έκανε λόγο για ημίμετρα από καθώς υπάρχουν επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.