ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Aγία Σοφία: Χωρίς αποτέλεσμα η καταγγελία της Ελλάδας στην UNESCΟ- «Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου»

Aγία Σοφία: Χωρίς αποτέλεσμα η καταγγελία της Ελλάδας στην UNESCΟ- «Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου»

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι, δήλωσε ότι η Ελλάδα μετέτρεψε την αλλαγή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί σε πεδίο καταγγελιών και αντιπαράθεσης, αλλά χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών στην ειδική επιτροπή για τον προϋπολογισμό στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού ισχυρίστηκε ότι μετά την επιστολή της Λίνας Μενδώνη και της Ελλάδας προς την UNESCO, εκπρόσωποι του διεθνούς οργανισμού επισκέφτηκαν την Αγία Σοφία, αλλά τελικά αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη μετατροπή της σε τζαμί.

«Ο αντιπρόεδρος της UNESCO που ήρθε ειδικά για να ελέγξει την Αγία Σοφία, μετά τις καταγγελίες της Ελλάδας, μου είπε ότι έγινε έλεγχος από εκπροσώπους της UNESCO και δεν τους απασχολεί καθόλου που έγινε τζαμί», δήλωσε στην αρμόδια επιτροπή της βουλής ο Νουρί Ερσόι.

«Μου είπε ότι τηρούνται τα κριτήρια λειτουργίας της (ως τζαμί) και προστασίας της (ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς)», υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγές του αρμόδιου τουρκικού υπουργείου αναφέρουν ότι στην έκθεση που συνέταξε η UNESCO η συσκότιση που πραγματοποιείται τις ώρες της προσευχής δεν βλάπτει τα μωσαϊκά και τις νωπογραφίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.