ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σύνοδος πρυτάνεων: «Η πανεπιστημιακή φύλαξη θα πρέπει να οργανωθεί σε νέες βάσεις»

Σύνοδος πρυτάνεων: «Η πανεπιστημιακή φύλαξη θα πρέπει να οργανωθεί σε νέες βάσεις»

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πρόσφατα πρωτοβουλίες για την προστασία των πανεπιστημίων, με την επιτροπή πρυτάνεων να αναλαμβάνει τις συζητήσεις με το κράτος.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Συνόδου, η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού χαρακτηρίζεται «σημαντική». Σε γενικές γραμμές, οι πρυτάνεις συμφώνησαν ότι η πανεπιστημιακή φύλαξη «θα πρέπει να οργανωθεί σε νέες βάσεις» και ότι, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων, «θα πρέπει (σ.σ. η φύλαξη) να υπάγεται και να αναφέρεται στο πρυτανικό συμβούλιο».

Αναφορικά με την αναβάθμιση των μέτρων ασφάλειας των πανεπιστημίων, η Σύνοδος τόνισε ότι χρειάζεται η περαιτέρω εξειδίκευσή τους σχετικά με τη μορφή και τον τρόπο που αυτά θα εφαρμοστούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επεσήμανε, δε, ότι τουλάχιστον για χώρους «με εξαιρετικά ευαίσθητες υποδομές ή χώρους διοίκησης» θα πρέπει να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος. Τέλος, η Σύνοδος ανέφερε ότι το υπάρχον ποινικό νομοθετικό πλαίσιο είναι επαρκές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.