ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Απεργούν την Πέμπτη οι ναυτεργάτες σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα

Απεργούν την Πέμπτη οι ναυτεργάτες σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα

Την απόφασή τους να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία έκαναν γνωστή οι ναυτεργάτες του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Παξών και Διαποντίων νήσων «Ο Αγιος Σπυρίδων».

Η απεργία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη από τις 6 το πρωί και θα λήξει στις 6 το πρωί της Παρασκευής, 27 Νοεμβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ναυτεργάτες με την επικείμενη κινητοποίησή τους, διεκδικούν, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού, η οποία όπως αναφέρουν «καθυστερεί από τον μήνα Ιούνιο και παρατηρείτε μόνο στον κλάδο τους», την καταβολή της τακτικής ανεργίας άμεσα με την απόλυση των ναυτεργατών, την άμεση υπογραφή συλλογικών συμβάσεων 2020 με αυξήσεις, την άμεση καταβολή κύριων επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ στους συνταξιούχους ναυτικούς, την κατάργηση του άρθρου 2 συμπλήρωση διάταξης λιμένων αριθ. 17 της από ξηράς πρόσδεσης και λύσης των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων ανοικτού τύπου από το πλήρωμα με ευθύνη του πλοιάρχου ή την κατοχύρωση στους ναυτικούς σχετικού επιδόματος, την κατάργηση της μεταφοράς διακοπής δρομολογίων σε άλλα πλοία που ανήκουν στον ίδιο όμιλο εταιρειών ή σε άλλη ναυτιλιακή εταιρεία υπό κοινή διαχείριση, όπως προέκυψε από την τροποποίηση νόμου και προεδρικού διατάγματος από την υποπαράγραφο ΙΣΤ2 του ΦΕΚ 85-7/4/14.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.