ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ξένοι οι μισοί κάτοικοι σε γειτονιές της Αθήνας – Γκετοποίηση και απελπισία για τους κατοίκους

Ξένοι οι μισοί κάτοικοι σε γειτονιές της Αθήνας – Γκετοποίηση και απελπισία για τους κατοίκους

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν εφημερίδες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της Αθήνας. Οι μισοί κάτοικοι σε Πατήσια, Πλ. Βικτωρίας και αλλού είναι αλλοδαποί, με αποτέλεσμα οι περιοχές αυτές να έχουν μετατραπεί σε “γκέτο”.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η “Εστία” – που επικαλείται για τους ισχυρισμούς της μυστικές εκθέσεις των αρχών ασφαλείας– πρόκειται περί “βόμβας” που απειλεί την κοινωνική συνοχή της πρωτεύουσας. Αποδίδει μάλιστα τις ευθύνες γι’ αυτό στις πολιτικές που υιοθετεί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο οποίος για να “αποσυμφορήσει” τα νησιά, μεταφέρει τους μετανάστες στην Αθήνα.

Όμως η ζωή των κατοίκων της Αθήνας έχει μετατραπεί σε κόλαση και όπως οι ίδιοι τονίζουν σε κάθε ευκαιρία αισθάνονται αυτοί οι ξένοι στις γειτονιές που μεγάλωσαν. Ειδικά εάν λάβει κανείς υπόψιν του τις τελευταίες συλλήψεις μελών του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και πλήθως άλλων συλλήψεων από “εξειδικευμένες μαφίες” καταλαβαίνει κανείς ότι αυτοί διατρέχουν καθημερινό κίνδυνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πέραν και αυτού όμως, υπάρχει και το πρόβλημα της μετατροπής των συγκεκριμένων περιοχών σε “μικρές Καμπούλ” καθώς η “νέα πλειοψηφία” μεταναστών δεν επιβάλλει απλά γλώσσα και αισθητική αλλά και ήθη και έθιμα. Τα οποία σίγουρα δεν συμβαδίζουν με τα δικά μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.