ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Lockdown: Δεν ανοίγουν τα σχολεία πριν από τις 7/12 – Για τα υπόλοιπα… βλέπουμε

Lockdown: Δεν ανοίγουν τα σχολεία πριν από τις 7/12 – Για τα υπόλοιπα… βλέπουμε

Από την πρώτη ημέρα που επιβλήθηκε το lockdown τα σχολεία ήταν γνωστό πως θα ανοίξουν πρώτα, άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ήταν και αυτά που έκλεισαν τελευταία (πλην Γυμνασίων, Λυκείων κτλ).

Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης και τ’ ότι τόσο η κυβέρνηση, όσο και τα μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων έχουν υποστηρίξει πολλές φορές πως δεν αποτελούν εστία διασποράς του κορωνοϊού και όπως είπαν έκλεισαν για να αποφεύγεται η μετακίνηση των γονέων.

Υπό αυτό το πλαίσιο τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν πρώτα, παρόλα αυτά, αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν από τις 7 Δεκεμβρίου (και αυτό στην καλύτερη περίπτωση). Αυτό σημαίνει πως οι μαθητές θα πρέπει να υπομείνουν την τηλεκπαίδευση (με τα πολλά προβλήματα, δείτε σχετικά εδώ) γι’ ακόμη δύο εβδομάδες.

Μετά τα σχολεία, όπως έχουν πει από την κυβέρνηση θα ανοίξει το λιανεμπόριο και η εστίαση θα χρειαστεί να περιμένει.

Όσον αφορά τα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να αποφασιστεί η ημερομηνία με τις πιθανότερες ημερομηνίες να είναι ή στις 7 ή στις 14 Δεκεμβρίου, ενώ στο τραπέζι υπάρχει και η 16η Δεκεμβρίου.

Όπως καταλαβαίνει κανείς την ώρα που αρκετές χώρες ξεκίνησαν να αίρουν το lockdown (Γαλλία, Βρετανία), καθώς -όπως και εδώ- δεν είχε κανένα όφελος για την υγεία, παρά μόνο αποτελούσε ζημιά για την οικονομία και την ψυχική υγεία των πολιτών, στην Ελλάδα ακόμα ψάχνουν ημερομηνία για το πότε θα ανοίξει το πρώτο απ’ όλα.

Όσον αφορά το εμπόριο… όπως όλα δείχνουν θα ανοίξουν λίγο πριν τα Χριστούγεννα

«Ωστόσο ημερομηνία για το άνοιγμα της αγοράς δεν μπορώ να δώσω, αλλά μπορώ να να πω ότι υπάρχει μια μικρή ελπίδα. Επιθυμία όλων μας είναι να λειτουργήσει η αγορά τα Χριστούγεννα, έστω και με κανόνες. Οι επόμενες 10 μέρες θα είναι πολύ κρίσιμες. Οι φετινές γιορτές δε θα μοιάζουν με καμία εορταστική περίοδο. Ούτε συνωστισμός μπορεί να υπάρξει ούτε μεγάλα τραπέζια ούτε ρεβεγιόν», είπε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Καταλαβαίνει κανείς πως το άνοιγμα της εστίασης είναι τελείως άγνωστο το πότε θα γίνει, ενώ την ίδια ώρα και το εμπόριο ζει υπό τον φόβο τ’ ότι μπορεί να υπάρξει ένα άνοιγμα λίγων ημερών πριν από τις εορτές και μετά να ξανά κλείσει, είναι ένα άλλωστε σενάριο που ακούγεται αρκετά από τους «ειδικούς».

Την ίδια ώρα… η ελληνική οικονομία βυθίζεται διαρκώς σε μεγαλύτερη ύφεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.