ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στη Γενική Απεργία στην Ινδία

ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στη Γενική Απεργία στην Ινδία

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών στην Ινδία εκφράζει το ΠΑΜΕ, που ενημερώνει με ιδιαίτερο ενθουσιασμό για τις εξελίξεις στην «ίσως μεγαλύτερη γενική απεργία στον κόσμο».

Έχοντας σχολιάσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη χώρα μας, λέγοντας ότι «η σημερινή μέρα πέρασε στην ιστορία των αγώνων της εργατικής τάξης της χώρας», το ΠΑΜΕ ενημερώνει για τις εξελίξεις στο εξωτερικό, με επίκεντρο την Ινδία, όπου στην απεργία πρωτοστατούν «οι οργανώσεις-μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας».

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σημερινή Απεργία είναι ίσως η μεγαλύτερη γενική απεργία στον κόσμο με 250 εκατ. εργαζόμενους σε απεργία και επιπλέον τους αγρότες», αναφέρει το ΠΑΜΕ.

Για του λόγου το αληθές, παραθέτει σειρά φωτογραφιών από τις κινητοποιήσεις που διεξάγονται σε όλη την Ινδία. Σε πολλές εξ αυτών, δεσπόζουν τα σφυροδρέπανα, δείχνοντας το σημείο ενότητας των απανταχού εργατικών δυνάμεων.

Πάντως, οι διαφορές, δεν εντοπίζονται μόνο στον όγκο των συγκεντρώσεων – γεγονός ούτως ή άλλως αναπόφευκτο, λόγω και του μεγέθους των πληθυσμών- αλλά και στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων κατά του κορωνοϊού. Κι αν το ΠΑΜΕ επιδιώκει πάντα να επιβάλλει στις συγκεντρώσεις του μάσκες και αποστάσεις, στην Ινδία, οι μετέχοντες στις πορείες φαίνεται ότι δεν είναι τόσο επιμελείς, προσεγγίζοντας ιδιαίτερα ο ένας τον άλλον. Πλημμέλειες παρατηρούνται και στη χρήση μάσκας, καθώς ένα σημαντικό ποσοστό των συμμετεχόντων είτε δεν τη χρησιμοποιούν καθόλου, είτε την αξιοποιουν ως αξεσουάρ για το πηγούνι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, το συνδικαλιστικό όργανο του ΚΚΕ δεν παρέλειψε να απευθύνει μήνυμα Αλληλεγγύης στα εκατομμύρια των εργαζομένων της Ινδίας «στηρίζοντας τον Αγώνα τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.