ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κορωνοϊός: Πως τα ελίτ σχολεία για να προστατεύσουν τους μαθητές τους

Κορωνοϊός: Πως τα ελίτ σχολεία για να προστατεύσουν τους μαθητές τους

Τα περισσότερα σχολεία έχουν τις δικές τους στρατηγικές. Πολλά προσπαθούν να βρουν τρόπους για να επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις παρά τους περιορισμούς του κορωνοϊού.

Η μάθηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας αποτελεί ιδιαίτερα δύσκολο κατόρθωμα σύμφωνα με τον επικεφαλής του Association of Boarding Schools, Πίτερ Απαμ. Περίπου το ⅓ των 260 οικοτροφείων των ΗΠΑ είχαν κρούσματα του ιού, σύμφωνα με τον Απαμ, αλλά ελάχιστα είχαν πάνω από δύο.

Τα οικοτροφεία μοιάζουν αρκετά με τα αμερικανικά κολέγια, με τους μαθητές να κατοικούν μόνιμα σε εστίες. Παρ’ όλα αυτά τα κολέγια έχουν φοιτητές άνω των 18, πολλοί εκ των οποίων περνούν τις νύχτες τους εκτός εστιών, σε αντίθεση με τα οικοτροφεία τα οποία έχουν λιγότερους μαθητές και αυστηρά οι ανήλικοι παραμένουν στις εστίες.

«Βρισκόμαστε σε μια φούσκα» ανέφερε ο Αντριου Κάσλοου, μαθητής του Episcopal High School της Αλεξάντρια της Βιρτζίνια. «Χρειάζεται να φοράω μάσκα και να μην έχω επαφές, αλλά τουλάχιστον είμαι με τους φίλους μου».

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, το συγκεκριμένο οικοτροφείο προετοιμαζόταν για τη νέα χρονιά. Ο Κάσλοου απέστειλε email στη διοίκηση, υπογραμμίζοντας πως ο παππούς του είχε πεθάνει από κορωνοϊό. Ο Κάσλοου είχε χρησιμοποιήσει την καραντίνα του στο σπίτι για την μελέτη του Covidwise, μιας εφαρμογής των Apple και Google για ανίχνευση επαφών (contact-tracing).

«Τα οικοτροφεία είναι φούσκες με ελάχιστα πέρα-δώθε. Η ανίχνευση επαφών θα μπορούσε να κρατήσει το σχολείο ασφαλές», ανέφερε ο Κάσλοου στους επικεφαλής του ιδρύματος.

Η Αντριάνα Μπράβο, επικεφαλής του ιατρικού τμήματος του οικοτροφείου ήδη προετοίμαζε πρόγραμμα προστασίας του ιδρύματος από τον κορωνοϊό, που θα συμπεριλάμβανε και την εφαρμογή Covidwise, ενώ εξεπλάγη ευχάριστα από την πρόταση του Κάσλοου. Βάσει των κανόνων της Μπράβο για το σχολείο, όλοι οι μαθητές και εργαζόμενοι θα πέρναγαν τεστ κορωνοϊού πριν επιστρέψουν στο σχολείο, την πρώτη μέρα της άφιξής τους, και μια εβδομάδα ύστερα. Η τακτική αυτή οδήγησε σε μόλις δύο κρούσματα σε μαθητές οι οποίοι δεν εισήλθαν στο σχολείο.

Με τους υγιείς μαθητές να βρίσκονται τώρα στο σχολείο, η Μπράβο τους διαμοίρασε σε μικρές «κοορτές» οι οποίες έκαναν τα πάντα μαζί.

Σύμφωνα με τον Απαμ, υπάρχει μία γενική απουσία στρατηγικής στις ΗΠΑ για τα οικοτροφεία. Αλλά, όπως ανέφερε, τα περισσότερα σχολεία έχουν τις δικές τους στρατηγικές για τεστ και μέτρα προφύλαξης. Αν και κάτι τέτοιο έχει επιπρόσθετο κόστος, τα σχολεία με μέσο όρο ετήσιων διδάκτρων $56.875 μπορούν εύκολα να τα βγάλουν πέρα.

Το οικοτροφείο Philips Exeter Academy στο Νιου Χάμπσιρ προχώρησε κι αυτό σε δραστικά μέτρα. Για να μειώσουν τον αριθμό των μαθητών στις εστίες, το σχολείο ενοικίασε ένα μικρό πανδοχείο κοντά στο ίδρυμα. Τα σπορ με προσωπική επαφή απαγορεύτηκαν, και οι μαθητές φορούν μάσκες υποχρεωτικά. Το σχολείο επίσης μετέτρεψε κομμάτια του ιδρύματος σε μέρη όπου θα μπορούν να συντρώγουν οι μαθητές, κάτι που τους έδωσε την ικανότητα διαμοίρασης του πλήθους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με τον Ιανουάριο να είναι ήδη εδώ και τα σχολεία να ξανανοίγουν, τα οικοτροφεία θα πρέπει και πάλι να ακολουθήσουν τις στρατηγικές αυτές για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την πρόληψη κρουσμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.