ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πώς θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια από τη Δευτέρα

Πώς θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια από τη Δευτέρα

Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται, τις επόμενες ώρες για τους όρους λειτουργίας των δικαστηρίων και εισαγγελιών της χώρας από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ειδικότερα, διατηρείται ο μέγιστος αριθμός των 15 ατόμων ανά δικαστική αίθουσα, προβλέπεται η τήρηση ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου, καθώς και η δυνατότητα του αρμοδίου οργάνου διοίκησης του οικείου δικαστηρίου να ρυθμίζει τα ειδικότερα ζητήματα που ανάγονται στη λειτουργία του.

Για τη λειτουργία των ποινικών δικαστηρίων, από 11/1/2021 θα εκδικάζονται τα κακουργήματα με προσωρινά κρατούμενους για τους οποίους συμπληρώνεται το ανώτατο όριο κράτησης, κακουργήματα που παραγράφονται μέχρι και τις 31.12.2023, τα πλημμελήματα που παραγράφονται μέχρι και τις 31.12.2022, καθώς επίσης οι αιτήσεις αναστολής, αναβολής ή διακοπής εκτέλεσης. Επιπλέον, προβλέπεται η διεξαγωγή των ποινικών δικών για υποθέσεις των οποίων οι αποφάσεις αναιρέθηκαν και παραπέμπονται προς νέα εκδίκαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τη λειτουργία των πολιτικών δικαστηρίων από τη γενική αναστολή θα προβλέπεται η εξαίρεση των υποθέσεων εκουσίας δικαιοδοσίας πρώτου και δεύτερου βαθμού στις οποίες δεν θα εξετάζονται μάρτυρες, καθώς επίσης υποθέσεις που αφορούν ειδικούς νόμους και εκδικάζονται με την διαδικασία της εκουσίας δικαιοδοσίας. Επιπλέον, θα επιτραπεί η εκδίκαση των υποθέσεων ασφαλιστικών μέτρων στις οποίες δεν θα εξετάζονται μάρτυρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.