Δήμος Ελληνικού: Γκράφιτι προς τιμήν των ηρώων της Επανάστασης (φώτο – βίντεο)

Δήμος Ελληνικού: Γκράφιτι προς τιμήν των ηρώων της Επανάστασης (φώτο – βίντεο)

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης βρήκε έναν ιδιαίτερο τρόπο για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και ανέθεσε στο νεαρό καλλιτέχνη Εύρυτο να ντύσει με graffiti τους τοίχους του κολυμβητηρίου της πόλης.

Πλέον, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Γρηγόριος ο Ε’, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ο Γρηγόριος Δίκαιος Παπαφλέσσας, ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Κωνσταντίνος Κανάρης, ο Νικηταράς, η Μαντώ Μαυρογένους, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Αθανάσιος Διάκος, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο πρώτος κυβερνήτης του νεοελληνικού κράτους, Ιωάννης Καποδίστριας, αλλά και ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός, κοσμούν την Αργυρούπολη.

«Σήμερα, με τις επετειακές του εκδηλώσεις, ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης τιμά τους ήρωες του 1821. Αυτούς που μας δίδαξαν ότι για να κατακτηθεί η ελευθερία χρειάζεται αγώνας, αίμα και πίστη στον Θεό», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος και πρόσθεσε: «Σε κεντρικούς τοίχους της πόλης θα απεικονίσουμε τους ήρωές μας, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να διδάσκονται οι νεότεροι. Ζήτω το 1821, ζήτω η ελεύθερη Ελλάδα».



Ο καλλιτέχνης Εύρυτος, ο οποίος συνδυάζει την αγάπη του για την ιστορία και την τέχνη, χρησιμοποίησε πάνω από 500 φιάλες σπρέι για να ολοκληρώσει το έργο του και περισσότερες από 80 ώρες εργασίας.

«Το σημαντικότερο σε όλο αυτό για εμένα, είναι η προσέγγιση από μέρους του κόσμου και η εκδήλωση αγάπης, όχι προς το πρόσωπό μου τόσο, αλλά περισσότερο προς τους ήρωες που απεικόνισα. Πιο συγκινητικό σε όλο αυτό, ήταν τα παιδιά που με πλησίαζαν ενόσω ζωγράφιζα τους ήρωες και ενδιαφέρονταν να φωτογραφηθούν δίπλα τους», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Εύρυτος και κατέληξε: «Αυτό ήταν ιδιαιτέρως συγκινητικό για εμένα, γιατί θα ήθελα να εμπνευστούν, όπως εμπνεύστηκα κι εγώ από την ελληνική ιστορία, όταν ήμουν σε αυτή την ηλικία».


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.