Πρόεδρος της ΟΛΜΕ – Θ.Τσούχλος: «Πολύ πιθανό να υπάρχει μια παράταση του σχολικού έτους τον Ιούνιο»

Πρόεδρος της ΟΛΜΕ – Θ.Τσούχλος: «Πολύ πιθανό να υπάρχει μια παράταση του σχολικού έτους τον Ιούνιο»

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεοδώρος Τσούχλος, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης το πρωί της Τρίτης 2 Μαρτίου, ανέφερε πως είναι πολύ πιθανό να υπάρχει μια παράταση του σχολικού έτους τον Ιούνιο.

​Πρόταση μας είναι – είπε – να μην γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις ούτε στο Γυμνάσιο ούτε στο Λύκειο ώστε να αξιοποιήσουμε όλη την περίοδο των γραπτών εξετάσεων για να επαναληφθεί η ύλη.

Να καλυφθούν τα όποια κενά υπάρχουν, εξήγησε ο κ. Τσούχλος, εξαιτίας των δυο ταχυτήτων μαθητών που έχουν προκύψει λόγω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

​”Στην κατάσταση που είναι οι μαθητές καλό είναι να μην τους βάλουμε και σε μια άλλη διαδικασία εξετάσεων τον Ιούλιο μήνα”.

Σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ανέφερε ότι υπάρχει μια εντονότατη αντίδραση και στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια που υπερβαίνει και το 90%.

​«Σαν ΟΛΜΕ ξεκαθαρίζουμε ότι έχουμε θέση υπέρ της αξιολόγησης και την επικαιροποιήσαμε επί Γαβρόγλου. Προσήλθαμε στη συνάντηση με την υπουργό λέγοντας ότι λόγω της πανδημίας φέτος είναι αδύνατο να αξιολογηθούν τα σχολεία και προτείναμε να αποσύρει την υπουργική απόφαση και να γίνει ένας γόνιμος διάλογος από Μάρτιο μέχρι το καλοκαίρι. Δεν απάντησε θετικά η υπουργός», ανέφερε ο κ. Τσούχλος επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση τη Δευτέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.