Κρήτη: Αστυνομικοί εισέβαλαν σε σπίτι φοιτητών χωρίς ένταλμα καταγγέλλει η ΕΛΜΕ

Κρήτη: Αστυνομικοί εισέβαλαν σε σπίτι φοιτητών χωρίς ένταλμα καταγγέλλει η ΕΛΜΕ

Σε σπίτι φοιτητών στην Κρήτη εισέβαλαν αστυνομικοί χωρίς να δείξουν ένταλμα και προχώρησαν σε μια σύλληψη και τρεις προσαγωγές, όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Χανίων.

Η ΕΛΜΕ Χανίων δεσμεύεται ότι θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για την προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και του λαού.

«Το πρωί της 27ης Φλεβάρη πραγματοποιήθηκαν αναίτια 3 προσαγωγές και 1 σύλληψη φοιτητών, συνδικαλιστών, μέλη των φοιτητικών συλλόγων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης έξω από το σπίτι τους», όπως αναφέρουν.

«Συγκεκριμένα, μέλη της ασφάλειας παράνομα εισέβαλλαν στο σπίτι των δύο φοιτητών. Εκτός ορίων είναι το γεγονός, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι φοιτητές και οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου, ότι δεν έδειξαν καν ένταλμα! Όπως υποχρεούνται από τον νόμο και παρότι είπαν ότι ήταν παρών εισαγγελέας δεν έδειξαν ποιος είναι! Έψαξαν όλο το σπίτι χωρίς να δείξουν την αστυνομική τους ταυτότητα! και στην συνέχεια κυριολεκτικά τους απήγαγαν μαζί με άλλους δύο προσαχθέντες που τους περίμεναν έξω από το σπίτι. Σε κανέναν από τους παραπάνω δεν γνωστοποιήθηκαν τα αίτια αυτής της άθλιας και αντιδημοκρατικής μεταχείρισης», τονίζουν.

Στη συνέχεια, προσθέτουν ότι «αυτή την βδομάδα επίσης, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ένα πανεπιστήμιο που είναι κλειστό εδώ και ένα χρόνο, σε ένα πανεπιστήμιο που εδώ και ένα χρόνο οι επιστήμονες του αύριο δεν έχουν δει τις σχολές τους να λειτουργούν, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε αγωνιζόμενους φοιτητές για να διασφαλίσουν δήθεν την «ομαλή λειτουργία του ΑΠΘ».

Όπως αναφέρουν, «αποδεικνύεται ότι για τον νόμο της Κυβέρνησης, έγκλημα είναι η υπεράσπιση της Δωρεάν Παιδείας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, για αυτό στέλνει τα ΜΑΤ να κρατήσουν κλειστά τα Πανεπιστήμια και προχωρεί σε προσαγωγές, βία και καταστολή εναντίον φοιτητών που θέλουν να σπουδάσουν ή που διαδηλώνουν ενάντια στην αυταρχική καταστολή που έχει κηρύξει η κυβέρνηση με αφορμή την πανδημία, προασπίζοντας το δικαίωμά τους στις σπουδές, το δικαίωμα στο να σπουδάζουν σε χώρο όπου η πολιτική και κοινωνική αντιπαράθεση περιφρουρείται όχι από τα δακρυγόνα και τα γκλοπ αλλά από τις συλλογικές διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων και του κινήματος. Η κυβέρνηση προχωράει σε ανοιχτή καταστολή των συλλογικών διαδικασιών των φοιτητών».

«Με το νόμο τους και την τρομοκρατία τους θέλουν να επιβάλλουν, ένα πανεπιστήμιο που η γνώση και η επιστήμη θα είναι εμπόρευμα, σε μια αυταρχική κοινωνία φοβισμένων ανθρώπων με τον λαό γονατισμένο χωρίς ενοχλητικές φωνές που θα διεκδικούν Δημοκρατία, Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για ένα καλύτερο αύριο για το λαό» επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί.

«Οι άνωθεν παροτρύνσεις σε συναδέλφους – διευθυντές να παρανομούν και να γράφουν στο πρακτικό του συλλόγου διδασκόντων, χωρίς συνεδρίαση και απόφαση συλλόγου, δεν θα μείνουν αναπάντητες. Δεν είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη «εντολή» δίνεται μόνο προφορικά και μπορεί να οδηγήσει διευθυντές σε μη νόμιμες πράξεις» καταλήγει η ΕΛΜΕ Χανίων σε ανακοίνωσή της.

Φοιτητές: Να αθωωθούν οι διωκόμενοι φοιτητές

Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και ο Φοιτητικός Σύλλογος του Πολυτεχνείου Κρήτης, στην οποία αναφέρει ότι «σε αυτό το σημείο έχει φτάσει ο αυταρχισμός της κυβέρνησης. Να παρακολουθούν φοιτητές και να στήνουν καρτέρι στα σπίτια τους. Αυτή είναι η εικόνα του νέου σπουδαστικού της ασφάλειας που χτίζει η ΝΔ στα χνάρια των πρακτικών της ασφάλειας επί χούντας».

«Οι σημερινές πρακτικές της αστυνομίας στα Χανιά αποτελούν μια ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης του φοιτητικού κινήματος, το οποίο αγωνίζεται απέναντι στις πλήρως αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και πρακτικές τρομοκράτησης που προσπαθούν να φιμώσουν και να χτυπήσουν τους Φοιτητικούς Συλλόγους και τις διεκδικήσεις τους» τονίζουν οι φοιτητές.

Στη συνέχεια, υπογραμμίζουν ότι «δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να επιβάλει σιγή νεκροταφείου και να τρομοκρατήσει το φοιτητικό κίνημα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ζητούν να αποσυρθούν άμεσα οι «πλήρως ανυπόστατες» κατηγορίες. «Να αθωωθεί ο φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Γ.Σ. και όλοι οι διωκόμενοι φοιτητές, που αδίκως στοχοποιούνται», προσθέτουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.