ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αλαλούμ με τα νέα… «έξυπνα μέτρα» – Τα 2 χιλιόμετρα και οι χάρτες της Google

Αλαλούμ με τα νέα… «έξυπνα μέτρα» – Τα 2 χιλιόμετρα και οι χάρτες της Google

Έξυπνα μέτρα είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός για το νέο lockdown – «μπάμπουσκα» και τελικά όπως αποδείχτηκε οι πολίτες μάλλον υπολείπονται της ευφυΐας του κυβερνητικού επιτελείου και αδυνατούν να τα κατανοήσουν.

Αποσβολωμένοι από τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, οι πολίτες από χθες ψάχνουν τρόπους να δουν πώς θα καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες χωρίς να τους βεβαιωθεί πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση.

Ψάχνουν στους χάρτες της Google

Οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται σε βαθύ κόκκινο, ψάχνουν στους χάρτες της Google να βρουν αν το κοντινότερο σούπερ μάρκετ ή ATM είναι σε απόσταση 2 χιλιομέτρων.

Έντονος είναι ο προβληματισμός, κυρίως για τους κατοίκους που μένουν σε σύνορα Δήμων αλλά και σε αραιοκατοικημένες περιοχές, στην επαρχία. Οι πολίτες αναρωτιούνται ποιο σούπερ μάρκετ ή ATM θα επισκεφτούν, εφόσον τα κοντινότερα μπορεί να βρίσκονται στον διπλανό Δήμο και σε απόσταση μεγαλύτερη από 2 χιλιόμετρα. Τι θα πρέπει λοιπόν να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι;

Σύγχυση προκαλεί και το γεγονός ότι κάποιοι Δήμοι δεν έχουν υποκατάστημα τράπεζας και οι πολίτες πρέπει να μεταβούν σε κάποιον γειτονικό. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια διευκρίνιση, αφού στην ερώτηση που υποβλήθηκε από δημοσιογράφους στην κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη, εκείνη απάντησε ότι… δεν γνωρίζει αν υπάρχουν Δήμοι που δεν έχουν υποκατάστημα τράπεζας.

Την ίδια στιγμή ένα σύννεφο αποριών πλανάται γύρω από τη μετακίνηση 6. Οι πολίτες δεν μπορούν να μετακινηθούν με όχημα ή μοτοσικλέτα για να γυμναστούν σε άλλη περιοχή, μπορούν όμως αν θέλουν να αλλάξουν πεζή ή με ποδήλατο όσους… Δήμους επιθυμούν.

Aπό Αγία Παρασκευή – Γλυφάδα με ποδήλατο

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Φρουρών, Στράτο Μαυροειδάκο, η απόσταση για τα 2 χιλιόμετρα δεν ισχύει για τις μετακινήσεις εντός του Δήμου. «Οι μετακινήσεις με τον κωδικό 2 και 3, αυτές πρέπει να γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός δύο χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας. Για τον κωδικό 6, οι πολίτες πρέπει να μετακινούνται είτε πεζοί είτε με ποδήλατο» δήλωσε στο Mega.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θοδωρή Χρονόπουλο μπορούμε να μετακινηθούμε ελεύθερα στον Δήμο μας για άσκηση, όπως και στους υπόλοιπους Δήμους, αρκεί να πηγαίνουμε με τα πόδια ή με ποδήλατο: «Με τα πόδια αν θέλουμε να πάμε από την Αγία Παρασκευή στη Γλυφάδα μπορούμε, αρκεί να μην έχουμε πάρει κάποιο μέσο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χωρίς περιορισμό θα είναι και η παροχή βοήθειας με τον κωδικό 4 ωστόσο, όπως προειδοποίησε, οι έλεγχοι της αστυνομίας θα είναι αυστηροί και θα απαιτούνται ιατρικά έγγραφα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.