ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θεσσαλονίκη : Φωτιά σε ίδρυμα με ανάπηρα παιδιά – Σώθηκαν χάρη στην επέμβαση των υπαλλήλων (βίντεο)

Θεσσαλονίκη : Φωτιά σε ίδρυμα με ανάπηρα παιδιά – Σώθηκαν χάρη στην επέμβαση των υπαλλήλων (βίντεο)

Φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου σε μία από τις κατοικίες του Κέντρου Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία «Ο Άγιος Δημήτριος», στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, τη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά εντός της κατοικίας βρίσκονταν δέκα παιδιά. Χάρη στις άμεσες ενέργειες των κοινωνικών λειτουργών που βρίσκονταν στην κατοικία τα παιδιά μεταφέρθηκαν έγκαιρα σε ασφαλή χώρο.

Στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 5 πυροσβεστικά οχήματα και έσβησαν τη φωτιά. Οι φλόγες κατέκαψαν μεγάλο μέρος των εσωτερικών χώρων της κατοικίας.

Φως στα ακριβή αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά θα ρίξει η έρευνα του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία «Ο Άγιος Δημήτριος» λειτουργεί από το 1973 ως δομή κλειστής περίθαλψης παιδιών με νοητική καθυστέρηση και κινητικές δυσκολίες ή πολλαπλές αναπηρίες, ηλικίας 2,5 και άνω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το 2001 και μετά στο πλαίσιο της αποϊδρυματοποίησης του παραρτήματος δημιουργήθηκαν αυτόνομες κατοικίες στις οποίες βρίσκονται μοιρασμένα τα παιδιά που φιλοξενούνται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.