Νέο φιάσκο: Ακόμα δεν άνοιξαν και ήδη έκλεισαν 80 σχολεία λόγω κρουσμάτων

Νέο φιάσκο: Ακόμα δεν άνοιξαν και ήδη έκλεισαν 80 σχολεία λόγω κρουσμάτων

Νέο φιάσκο για την κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας κλειστά παραμένουν περισσότερες από 80 εκπαιδευτικές μονάδες και τμήματα σε όλη τη χώρα, λόγω κρουσμάτων.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ουσιαστικά μόνο τα self tests -η αποτελεσματικότητα των οποίων αποτελεί αμφιλεγόμενο ζήτημα- για τον περιορισμό της διασποράς στα σχολεία.

Οι ελλείψεις που υπάρχουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας δεν έχουν καλυφθεί, ενώ αξίζει να επισημανθεί πως οι περισσότεροι από τους μισούς μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς είναι άνω των 52 ετών.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στις σχολικές τάξεις με μηδενικά μέτρα προστασίας, και με τους εμβολιασμούς να καταγράφουν χαμηλούς ρυθμούς, ιδιαίτερα σε εκπαιδευτικούς από αδιάθετες δόσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ανακοινώσεις, σχεδιάζεται ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών λίγο πριν από την εκπνοή της σχολικής χρονιάς, καθώς η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει την Τετάρτη 21 Απριλίου.

Παράλληλα, η κυβέρνηση δεν μερίμνησε ώστε να διατεθούν self tests στο προσωπικό καθαριότητας των σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του τόνιζε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η χρήση των self tests δεν αποτελεί λύση για την καταπολέμηση της πανδημίας, καθώς δεν εξασφαλίζεται η ορθή λήψη του δείγματος από τους πολίτες, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένα συμπεράσματα και ως εκ τούτου αύξηση της διασποράς του κορωνοϊού.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, θα πρέπει να κάνουν έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Τα self tests έχουν διατεθεί στα φαρμακεία, από όπου οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να τα παραλάβουν δωρεάν χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ τους.

Τέλος, όσον αφορά στο αγκάθι με τις απουσίες των μαθητών που δεν προσήλθαν στο σχολείο καθώς συζούν με άτομα ευπαθών ομάδων, μόλις χθες διευκρινίστηκε από το υπουργείο Παιδείας ότι αναμένεται η έκδοση ΚΥΑ όπου θα επιβεβαιώνει ότι για αυτούς τους μαθητές υπάρχει η δυντότητα παρακολούθησης μέσω τηλεκπαίδευσης.

Αναλυτικά τα τμήματα και τα σχολεία που είναι κλειστά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.