ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ντοκουμέντο: Το ΕΛΙΑΜΕΠ πίσω από Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας στην Ελλάδα! (βίντεο)

Ντοκουμέντο: Το ΕΛΙΑΜΕΠ πίσω από Δίκτυο  Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας στην Ελλάδα! (βίντεο)

Να προκαλέσει βαθιά ενοχικά συμπλέγματα και να ποινικοποιήσει την αγανάκτηση του ελληνικού λαού για τον εποικισμό που υφίσταται η χώρα μας, επιδιώκει η έκθεση του «Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας», ενός φορέα που ιδρύθηκε από την κρατική «Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» (ΕΕΔΑ) και την «Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ».

Η έκθεση με τίτλο «Ρατσισμός και Πανδημία: η Νέα Καθημερινότητα και ο Θεσμικός Αντίκτυπος» παραθέτει στοιχεία που παραπέμπουν σε αύξηση των περιστατικών ρατσιστικής βίας κατά προσφύγων-μεταναστών και υποστηρικτών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μάλιστα από ολοένα περισσότερους πολίτες που συμμετείχαν σε οργανωμένες επιθέσεις, καθώς και αποκέντρωση της οργανωμένης ρατσιστικής βίας στην ελληνική περιφέρεια, κυρίως σε περιοχές όπου υπάρχουν δομές φιλοξενίας.


Αναζητώντας τους συντελεστές αυτών των φορέων, διαπιστώνει ότι απαρτίζονται κυρίως από δικηγόρους – γνωστούς νομικούς ακτιβιστές του δικαιωματισμού – και από εκπροσώπους δεκάδων «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων». Και φυσικά, δε θα μπορούσε να απουσιάζει – με τον υψηλότερο θεσμικό ρόλο μέσα στην ΕΕΔΑ – το ΕΛΙΑΜΕΠ, εκπροσωπούμενο από την Πρόεδρο της «Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», κυρία Μαρία Γαβουνέλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Να θυμίσουμε ότι το ΕΛΙΑΜΕΠ, το οποίο έχει επανδρώσει σ’ ένα μεγάλο ποσοστό το επιτελείο συμβούλων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, φέρεται, όπως απεκαλύφθη από τα Wikileaks να διοχέτευε στο παρελθόν πληροφορίες στην Άγκυρα και στο γραφείο του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσω του σημερινού Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος, επίσης χρηματοδοτούμενος από το κράτος, φορέας επετέθη στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, για το περιστατικό με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που παρετέθη από το εν λόγω «Δίκτυο» την Πέμπτη, η αύξηση της «ρατσιστικής βίας» στη χώρα μας αποδόθηκε στην «πολιτική πόλωση σε ευρωπαϊκό και οικουμενικό επίπεδο, ως προς το ζήτημα της υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, σε συνδυασμό με εθνικούς και τοπικούς παράγοντες διαμόρφωσης της κατάστασης στην Ελλάδα».

Επιπροσθέτως, συμπληρώνουν οι συντελεστές, «συνδέεται άρρηκτα με τη θεσμική στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών μέσα από τον επίσημο λόγο εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Όσο και αν αναζητήσαμε πάντως κάτι σχετικό και παρ’ ότι παρατίθεται σωρεία καταγεγραμμένων περιστατικών, δεν είδαμε πουθενά να γίνεται αναφορά στην αυξανόμενη παρουσία παρανόμων μεταναστών στις περιοχές, όπου συμβαίνουν τα περιστατικά αυτά. Και φυσικά, πουθενά δεν υπάρχει αναφορά στις επιθέσεις που υφίστανται Έλληνες πολίτες από μέλη των ομάδων, που ο εν λόγω φορέας υπερασπίζεται, είτε για την εθνικότητά τους είτε για τα θρησκευτικά τους φρονήματα είτε για την κοινωνική τους θέση είτε για την ίδια τους την εμφάνιση.

Δεν υπάρχει καμία αναφορά στο λιντσάρισμα του ηλικιωμένου από μέλη φεμινιστικής ομάδος, επειδή μετέφερε με το δίκυκλό του την εικόνα της Παναγίας. Ούτε στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις εις βάρος γυναικών στις τοπικές κοινωνίες με έντονη παρουσία παρανόμων μεταναστών, όπως η Λέσβος και το 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα της Αθήνας. Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε περιστατικά, όπως αυτό της Νέας Ιωνίας, με τους αλλοδαπούς που παρενοχλούσαν απρόκλητα Έλληνες πολίτες ή εκείνους που επετέθησαν στην Αστυνομία πρόσφατα στην Παιανία. Καμία αναφορά φυσικά ούτε στην έξαρση των φαινομένων βεβηλώσεων ελληνορθόδοξων ναών που τυγχάνει να βρίσκονται κοντά σε δομές φιλοξενίας παράνομων μεταναστών. Τέλος ούτε κουβέντα για τη μαζική μη τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, στη λαθρεπιβίβαση και στη «μαύρη εργασία», με το ταυτόχρονο άρμεγμα του ΟΑΕΔ και διαφόρων άλλων κρατικών ταμείων μέσω επιδομάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και φυσικά, δεν υπάρχει πουθενά η αναφορά σε παράνομη μετανάστευση. Είναι όλοι «πρόσφυγες». Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Οι Έλληνες είναι τόσο ρατσιστές όσο αυτοί είναι πρόσφυγες, μετανάστες, ανήλικοι κλπ. κλπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.