Συνεπιμέλεια παιδιών: Έρχονται αλλαγές της τελευταίας στιγμής μετά τις αντιδράσεις

Συνεπιμέλεια παιδιών: Έρχονται αλλαγές της τελευταίας στιγμής μετά τις αντιδράσεις

Με αφορμή το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια των ανήλικων παιδιών από διαζευγμένους γονείς έχουν δημιουργηθεί εντάσεις τόσο εντός όσο και εκτός της κυβέρνησης.

Δεκάδες αλλαγές μέσω τροπολογιών έχει καταθέσει η Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ αντιδρά έντονα και η Μαριέττα Γιαννάκου.

Για να καμφθούν οι αντιδράσεις ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας ανακοίνωσε νομοτεχνικές βελτιώσεις, καθώς το πρωθυπουργικό επιτελείο δεν θέλει να μετατοπιστεί το ενδιαφέρον επικοινωνιακά και αντί για λύσεις, να δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα με τις νέες ρυθμίσεις.

Τι αλλάζει

Οι διατάξεις του νόμου ερμηνεύονται και εφαρμόζονται σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις, που δεσμεύουν τη χώρα, ιδίως με τη Διεθνή Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού.
αν τη γονική μέριμνα ασκούν και οι δύο γονείς, χωρίς να έχουν την ίδια κατοικία, ο ανήλικος έχει κατοικία, την κατοικία του γονέα με τον οποίο διαμένει.

«Γαλάζιες» αντιδράσεις

Οι πρώην υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττα Γιαννάκου και Όλγα Κεφαλογιάννη έχουν καταθέσει δέκα κομβικές τροπολογίες, προτείνοντας αλλαγές που αφορούν τις πιο προβληματικές διατάξεις του νομοσχεδίου, αρχής γενομένης από την υποχρεωτικότητα οριστικής καταδικαστικής απόφασης γονέα προκειμένου να του αφαιρεθούν τα δικαιώματα.

​​​​​​​Η Μαριέττα Γιαννάκου έριξε σφοδρά πυρά επισημαίνοντας ότι «υπήρξαν τρομερές διαφημίσεις υπέρ του νομοσχεδίου, που σημαίνει πολύ χρήμα», καταγγέλλοντας ταυτόχρονα πως δεν συμμετείχαν στο διάλογο οι παραδοσιακές γυναικείες οργανώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείσα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη για το εάν η κυβέρνηση θα κάνει δεκτές τις τροπολογίες απάντησε: «Όλες οι βουλευτικές τροπολογίες μελετώνται και εξετάζονται. Η διαβούλευση, η σύνθεση απόψεων, το να ακούσει η κυβέρνηση ή ενδεχομένως να διορθώσει, όπου μπορεί, ζητήματα, είναι και ο λόγος που γίνεται συζήτηση στις Επιτροπές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.