Επανεκκίνηση για συναυλίες και ζωντανά θεάματα – Τι θα ισχύσει με την παράταση ωραρίου

Επανεκκίνηση για συναυλίες και ζωντανά θεάματα – Τι θα ισχύσει με την παράταση ωραρίου

Από σήμερα, Παρασκευή (28/5) αναμένεται η ανακοίνωση για την επανεκκίνηση για συναυλίες και ζωντανά θεάματα με αυστηρά μέτρα προστασίας, ενώ η τροποποίηση του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι στο τραπέζι.

Μπορεί η εστίαση να λειτουργεί στο mute δηλαδή χωρίς μουσική υπόκρουση ωστόσο, την Παρασκευή (27/05), επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και συναυλίες μόνο για καθήμενους και με πληρότητα 50% καθώς και με συγκεκριμένη ταξιθεσία.

Ποια μέτρα προστασίας ισχύουν για ζωντανά θεάματα και συναυλίες

Φυσικά, η επανεκκίνηση των ζωντανών θεαμάτων και συναυλιών θα γίνει σε ανοιχτούς χώρους και με αυστηρά μέτρα προστασίας από τη νόσο COVID-19.

Αυτά είναι τα εξής:

  • Ποσοστό πληρότητας 50%.
  • Υποχρεωτική δημιουργία κενού χώρου/κενής θέσης ανά δύο καθήμενους.
  • Υποχρεωτική τοποθέτηση ατόμων που προσέρχονται μαζί στις δύο θέσεις καθήμενων μεταξύ των οποίων δεν μεσολαβεί κενός χώρος/κενή θέση.
  • Απαγόρευση διαλείμματος κατά τη διάρκεια του ζωντανού θεάματος/ακροάματος και εξαιρούνται ολιγόλεπτες παύσεις για τεχνικούς λόγους κατά τη διάρκεια των οποίων οι θεατές παραμένουν στις θέσεις τους
  • Υποχρεωτική απόσταση τριών μέτρων μεταξύ σκηνής και θεατών.
  • Υποχρεωτική ταξιθεσία για την τοποθέτηση των θεατών στις θέσεις τους και την τήρηση κανόνων στην προσέλευση και αποχώρησή τους.
  • Υποχρεωτική τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των μελών της χορωδίας.
  • Υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Τι ισχύει με το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας

Αν και η χώρα έχει επανεκκινήσει πολλές κοινωνικοοικονομικές δραστηριότητες, ωστόσο μερικά μέτρα είναι ακόμα σε ισχύ.

Ειδικότερα, η απαγόρευση κυκλοφορίας τίθεται σε ισχύ από τις 00:30 έως και τις 05:00 ωστόσο επιτρέπονται ορισμένες μετακινήσεις ακόμα και εκείνο το χρονικό διάστημα.

Χαρακτηριστικά, οι μετακινήσεις πολιτών επιτρέπονται εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας για λόγους υγείας, εργασίας με την απαιτουμενη βεβαίωση και κίνηση με κατοικίδιο ζώο κοντά στην κατοικία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρ’ όλα αυτά, το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφοριας ενδέχεται να τροποποιηθεί, όπως άφησε να εννοηθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προαναφερθείσα συνέντευξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.