ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ι.Κούμης: «Αδύναμα τα επιχειρήματα για την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση»

Ι.Κούμης: «Αδύναμα τα επιχειρήματα για την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξιολογίας, Ιωάννης Κιούμης τόνισε ότι τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για την απαγόρευση της μουσικής είναι εξαιρετικά αδύναμα.

Το mute στα μπαρ και την εστίαση δημιουργεί διαφωνίες μεταξύ των ειδικών καθώς υπάρχουν και εκείνες οι φωνές που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος απαγόρευσης της μουσικής. Πάντως, συστήνουν προσοχή για να αποφευχθεί τέταρτο κύμα.

«Σταγόνα στον ωκεανό της παραβατικής συμπεριφοράς και της υπέρβασης των κανόνων για την πρόληψη της πανδημίας που ισχύουν αυτή τη στιγμή» χαρακτήρισε ο Ιωαννης Κιουμής, πρόεδρος της επιτροπής Λοιμώξεων στο Γ. Παπανικολάου την ισχύουσα κατάσταση της απαγόρευσης μουσικής σε ταβέρνες, πλαζ και κέντρα δεξιώσεων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, χαρακτήρισε εξαιρετικά αδύναμα τα επιχειρήματα για την αναστολή μουσικής σχολιάζοντας μάλιστα ότι «αυτό είναι το επιεικέστερο που μπορώ να πω».

«Κατά συνέπεια θα πρέπει να αποκατασταθεί αυτή η κατάσταση γιατί δεν συνεισφέρει σε τίποτα όσον αφορά τη πρόληψη της πανδημίας, ακόμα δε περισσότερους αν δούμε και μια εικόνα στους εξωτερικούς χώρους και δη στις τουριστικές περιοχές…» τόνισε.

Στο ίδιος μήκος και ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης συμφώνησε ότι η μουσική θα μπορούσε να μπει από σήμερα.

Ωστόσο, τόνισε ότι «με ανησυχεί η αίσθηση ότι τα πράγματα δεν ελέγχονται και είναι υπερβολικά χαλαρά. Κανείς δεν σκέφτηκε ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν ελέγχεται. Ας επιδείξουμε πρώτα σύνεση – και από τους φορείς της αγοράς- και μετά να ζητάμε χαλάρωση των μέτρων».

Όσον αφορά στο θέμα του ψηφιακού πιστοποιητικού ο κ. Κιούμης τόνισε ότι «δεν υπάρχει ωστόσο κανένας τρόπος που να μπορεί να διασφαλίσει ότι τα πράγματα θα πάνε προς την σωστή πλευρά. Ελπίζω να μην επαναληφθεί αυτό που συνέβη πέρυσι όπου υπήρχαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι όπου πολλοί τουρίστες διέφυγαν με τη νόσο και διέσπειραν τον ιό».

«Χρειάζεται περισσότερη προσοχή για να μην υπάρξει τέταρτο κύμα της νόσου. Ναι, φυσικά θα υπάρχουν μικρές εισροές τουριστών οι οποίοι θα είναι θετικοί. Ένας μηχανισμός για να μπορεί να τους ελέγξει ότι οι Αρχές μπορούν να τους ζητήσουν να κάνουν rapid test ή μοριακό τεστ. Υπάρχουν λοιπόν μηχανισμοί άμυνας που δεν έχουμε βάλει ακόμα στο παιχνίδι», δήλωσε για το θέμα ο κ. Σαρηγιάννης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.