ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Άφησαν τις φοιτητικές εστίες του ΕΚΠΑ χωρίς κλιματισμό εν μέσω καύσωνα

«Τα δωμάτια μας πλέον είναι μη κατοικήσιμα»

Άφησαν τις φοιτητικές εστίες του ΕΚΠΑ χωρίς κλιματισμό εν μέσω καύσωνα

Αποπνικτική η κατάσταση, εν μέσω του καύσωνα, για τους φοιτητές που μένουν στις εστίες του ΕΚΠΑ καθώς όπως καταγγέλλει φοιτήτρια δεν υπάρχει κλιματισμός.

Η ίδια τονίζει ότι «ο καύσωνας χτυπάει κόκκινο οι θερμοκρασίες προσεγγίζουν τους 40°C και τα δωμάτια μας πλέον είναι μη κατοικήσιμα». 

«Σας αποστέλλω αυτό το κείμενο για να ενημερώσω για την τραγική κατάσταση που βιώνουμε οι φοιτητές που διαμένουμε στις εστίες του ΕΚΠΑ και πόσο στο έλεος του Θεού μας έχουν αφήσει. Είναι πλέον μέσα Ιουλίου ο καύσωνας χτυπάει κόκκινο οι θερμοκρασίες προσεγγίζουν τους 40°C και τα δωμάτια μας πλέον είναι μη κατοικήσιμα. Θέλουμε αυτό το θέμα να δει το φως της δημοσιότητας για να κινητοποιηθούν οι υπεύθυνοι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων» αναφέρει χαρακτηριστικά η φοιτήτρια σε κείμενο που απέστειλε στα «Φοιτητικά Νέα».

Την ίδια ώρα τραγικές συνθήκες λόγω έλλειψης κλιματισμού αντιμετωπίζει και το προσωπικό και αναγνώστες της Βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Μάλιστα πριν από λίγες μέρες οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για τις αντίξοες συνθήκες.

«Με αποφάσεις των συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού και μελών ΕΤΕΠ του ΕΚΠΑ έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας για την Πέμπτη 6/7 και ώρα 10-12 για να γίνει διαμαρτυρία λόγω των αντίξοων συνθηκών εργασίας από την έλλειψη κλιματισμού. Επειδή οι βιβλιοθήκες παραμένουν ανοιχτές μεγάλο διάστημα των θερινών μηνών αλλά και των χειμερινών διακοπών, για να εξυπηρετήσουν φοιτητές και ερευνητές, παρακαλούμε να γίνει σεβαστό το αίτημά μας για την μόνιμη εξασφάλιση υγιεινών και ασφαλών συνθηκών στα κτίριά τους» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.