ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ακτοπλοϊκά: Οι εταιρείες απαντούν με εκπτώσεις έως και 20% σε ελληνικές οικογένειες και ΙΧ

Δεν υπάρχει κοινή γραμμή μεταξύ των εταιριών και η κάθε μια προχωράει με βάση τα δικά της οικονομικά στοιχεία

Ακτοπλοϊκά: Οι εταιρείες απαντούν με εκπτώσεις έως και 20% σε ελληνικές οικογένειες και ΙΧ

Σε σημαντικές εκπτώσεις-προσφορές φαίνεται πως θα προχωρήσουν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες, καθώς μέχρι αύριο Πέμπτη (13/7) αναμένεται να παρουσιάσουν τα πακέτα τους, με τις εκπτώσεις να φτάνουν. σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και το -20%. Οι εκπτώσεις αυτές θα αφορούν κυρίως τις ελληνικές οικογένειες και τα ΙΧ.

Οι εταιρίες υποσχέθηκαν ότι άμεσα στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού και της εμπορικής πολιτικής θα ανταποκριθούν για να συμβάλλουν κι αυτοί με τον τρόπο τους στην ανακούφιση των ελληνικών οικογενειών με συγκεκριμένες εκπτώσεις και πακέτα προσφορών. Πέραν των εκπτώσεων που υπάρχουν για εκπτώσεις σε κατοίκους νησιών, δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού αλλά και των άλλων υποχρεωτικών εκπτώσεων κοινωνικής πολιτικής (όπως είναι φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑμεΑ. Κλπ). Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Σπύρος Πασχάλης ενημέρωσε τις εταιρείες -μέλη για το αίτημα της κυβέρνησης και από εκεί και πέρα κάθε εταιρεία θα αποφασίσει από μόνη της για τις προσφορές που θα κάνει. Δεν θα υπάρξει κοινή γραμμή αφού είναι διαφορετικά τα οικονομικά μεγέθη.

Τα επιτελεία των εταιρειών έχουν αρχίσει τις συσκέψεις για να δουν πως θα ανταποκριθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες:

– Όμιλος Attica που έχει τις εταιρείες blue star ferriesHellenic Seaways και Super Fast προσανατολίζεται να ανακοινώσει εκπτώσεις 20% στις μετακινήσεις για τετραμελείς οικογένειες σε οικονομική θέση με ιχ που θα ισχύουν έως και τα τέλη Αυγούστου. Επίσης θα αυξήσει ο όμιλος τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού και θα καλύπτει αντί για το 25% το 50% της τιμής του ναύλου των δικαιούχων. Το πρόγραμμα επιδοτείται από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες έως και το φθινόπωρο του 2024.

-Minoan Lines: Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθεί και η Minoan Lines. Θα κάνει εκπτώσεις 20% στα ήδη υπάρχοντα οικογενειακά πακέτα στη γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο και θα αφορά 4μελή οικογένεια με ιχ στην οικονομική θέση.

Από τις 29 Ιουνίου έως και τις 16 Ιουλίου η εταιρεία δίνει 20% σε όσους ταξιδεύουν με το Santorini Palace από και Ηράκλειο για Σύρο-Μύκονο- Πάρο-Νάξο. Μάλιστα η έκπτωση αυτή του 20% λειτουργεί αθροιστικά αφού είναι επιπλέον από εκείνη που απολαμβάνουν όσοι ανήκουν σε συγκεκριμένες κοινωνικές, όπως για παράδειγμα, φοιτητές και άνεργοι.

SeaJets: «H Seajets παρέσυρε πολλούς σε εκπτώσεις/μειώσεις» επεσήμανε στο protothema.gr ο Μάριος Ηλιόπουλος: «Σε Ελληνικούς προορισμούς όπως Παροναξία και Κουφονήσια η Seajets είναι πιο φθηνή από πέρσι κατά 11-16% σε επιβάτες και μέχρι και 30% στα οχήματα και πιο φθηνή από τον ανταγωνισμό και πιο συγκεκριμένα τα ταχύπλοα της Hellenic Seaways – Atiica και πάλι 11-16% σε επιβάτες και μέχρι και 30% στα οχήματα».

Η εταιρεία στις παραπάνω μειώσεις και τις υφιστάμενες προσφορές έρχονται άμεσα και νέες εμπορικές εκπτώσεις με επίκεντρο τις Ελληνικές οικογένειες και τους Έλληνες ταξιδιώτες όπως:

1. Έκπτωση για τις τετραμελείς Ελληνικές οικογένειες

2. Εκπτώσεις στους μόνιμους κατοίκους του Αιγαίου

3. Εκπτώσεις σε τρίτεκνες οικογένειες

Στο μεταξύ κυβερνητικά στελέχη σχολίασαν τη συνάντηση στο Μαξίμου:

«Η κυβέρνηση ζήτησε από τους ακτοπλόους να παρουσιάσουν προτάσεις προς το επιβατικό κοινό με σημαντικές εκπτώσεις σε δρομολόγια κορμού. Δηλαδή που να έχουν αφετηρία ή άφιξη τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.

Καλούνται να παρουσιάσουν συγκεκριμένες εκπτώσεις που θα αφορούν την εξυπηρέτηση της ελληνικής οικογένειας.

Οι ακτοπλόοι εξέφρασαν τα προβλήματά τους που σχετίζονται με τον πληθωρισμό, τις τιμές των καυσίμων, την εξυπηρέτηση άγονων γραμμών αλλά και τις σημαντικές ζημιές προηγούμενων ετών παράλληλα με την ανάγκη για την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου.

Υποσχέθηκαν ότι άμεσα στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού και της εμπορικής πολιτικής θα ανταποκριθούν για να συμβάλλουν κι αυτοί με τον τρόπο τους στην ανακούφιση των ελληνικών οικογενειών με συγκεκριμένες εκπτώσεις και πακέτα προσφορών. Πέραν των εκπτώσεων που υπάρχουν για εκπτώσεις σε κατοίκους νησιών, δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού αλλά και των άλλων υποχρεωτικών εκπτώσεων κοινωνικής πολιτικής (όπως είναι φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑμεΑ. κλπ)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση ζήτησε οι εκπτώσεις αυτές να αφορούν και τα αυτοκίνητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.