Τι αναφέρουν οι φοιτητές

Απαράδεκτες είναι οι εικόνες από τη Λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τις οποίες αντίκρισαν οι φοιτητές μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές του Πάσχα. 

Συγκεκριμένα, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, διακρίνεται ξεκάθαρα ένα ποντίκι που… σουλατσάρει ανενόχλητο μέσα στη κουζίνα της Λέσχης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε από τα σχήματα των φοιτητών ενώ τη χθεσινή μέρα οι ίδιοι ανέλαβαν να διανείμουν τις μερίδες φαγητού καθώς προκλήθηκε μικροένταση στη διανομή του, μεταξύ της εργολαβίας και των φοιτητών.

«Όταν μπήκαμε στην κουζίνα της λέσχης η κατάσταση ήταν τραγική, με χαλασμένα φαγητά μέσα σε κατσαρόλες, είδαμε ακόμη και αρουραίο! Να κόβει βόλτες μέσα στην κουζίνα!», αναφέρουν οι φοιτητές.

ΑΠΘ που μάλιστα καταγγέλλει πως: «χθες το μεσημέρι στη λέσχη του ΑΠΘ αποφάσισαν να εφαρμόσουν, το ταξικό μέτρο, της επίδειξης κάρτας σίτισης».

«Φοιτητές και φοιτήτριες έδειξαν την αντίθεση τους και διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση με την εργολαβία να απαντάει εκδικητικά με κλείσιμο της διανομής του φαγητού. Άμεσα άλληλεγγυοι/ες φοιτητ(ρι)ες ανέλαβαν προσωρινά τη διανομή μοιράζοντας φαγητό σε συμφοιτητές τους» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η πρυτανεία όσο και να διαλαλεί την καλή κατάσταση της λέσχης , τα αποδεικτικά στοιχεία, όπως το παρακάτω βίντεο, βλέπουμε το ακριβώς αντίθετο, όπου ένα ποντίκι τρέχει μέσα στο χώρο της κουζίνας που ετοιμάζονται και διατηρούνται υλικά και φαγητά που μοιράζονται στον κόσμο, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία των σιτιζόμενων και προφανώς χωρίς καμία τήρηση των υγειονομικών κανονισμών» επισημαίνεται από το Αυτόνομο Σχήμα του Οικονομικού του ΑΠΘ.

Δείτε το βίντεο

Διαμαρτυρία για τη σίτιση

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι σήμερα στις 11:00 είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση των φοιτητών μπροστά από το κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σχετικά με το θέμα της σίτισης στη Λέσχη, τις κακές υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν εντός αυτής και πιο συγκεκριμένα στις κουζίνες, όπως μεταδίδει το GRTimew.gr.  Αντιδρούν στην απόφαση της διοίκησης του ΑΠΘ να εφαρμόσει το μέτρο επίδειξης της κάρτας σίτισης στην είσοδο της Λέσχης.