ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους Δήμους – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 στα γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Ζητούν μονιμοποίηση συμβασιούχων και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους Δήμους – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 στα γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Σε 24ωρη απεργία προχωρά σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα (10/4), η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητώντας τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων στους δήμους και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ.

Στο πλαίσιο αυτό η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, για να ακολουθήσει στη συνέχεια πορεία προς τα γραφεία της ΚΕΔΕ και τελικά προς το υπουργείο Εσωτερικών, στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την απεργία «οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. διεκδικούν την κατάργηση της απαράδεκτης και επαίσχυντης «Διάταξης Βορίδη» για την υποχρεωτική εξάντληση των ένδικων μέσων και την ανάκληση κάθε πειθαρχικής δίωξης κατά Αιρετών που υπερασπίζονται την Διοικητική Αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μη ασκώντας ένδικα μέσα όσον αφορά σε κάθε είδους διεκδικήσεις εργαζομένων».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ καταλήγει:

«Η αντίδραση στα σχέδια εξόντωσης των εργαζομένων, οικονομικά,εργασιακά, ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά, είναι επιτακτική και μονόδρομος. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε κυβέρνηση και Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να στοχοποιούν Αιρετούς γιατί τολμούν απλά να προστατεύσουν τα
συμφέροντα των πολιτών τους, αναγνωρίζοντας πώς οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τραγικές και επιβάλλεται να υπάρξει άμεσα ενίσχυση του με σκοπό την σωστή λειτουργία των Υπηρεσιών των Δήμων.

Διεκδικούμε:

1. Να καταργηθεί τώρα η υποχρέωση εξάντλησης κάθε ένδικου μέσου που αφορά σε διεκδικήσεις εργαζομένων.
2. Την μονιμοποίηση των Εργαζομένων-Συμβασιούχων, που καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
3. Να ανακληθεί κάθε πειθαρχική δίωξη σε Δημοτικά Συμβούλια και Αιρετούς που αποφάσισαν την μη άσκηση ένδικων μέσων κατά εργαζομένων, στηρίζοντας τις υπηρεσίες των Δήμων και το συμφέρον των Δημοτών που τους εξέλεξαν!!!
4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενάντια στην πολιτική της απαξίωσης και των ιδιωτικοποιήσεων!».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.