ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η απάντηση του δήμου για την κατάρρευση ψευδοροφής σε αίθουσα του δημοτικού σχολείου στον Βαρνάβα Αττικής

Από «θαύμα» δεν υπήρξαν θύματα

Η απάντηση του δήμου για την κατάρρευση ψευδοροφής σε αίθουσα του δημοτικού σχολείου στον Βαρνάβα Αττικής

Ο δήμος Μαραθώνος εξέδωσε ανακοίνωση για την ψευδοροφή σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου στον Βαρνάβα Αττικής που κατέρρευσε χθες το πρωί, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ψευδοροφή είχε τοποθετηθεί τον περασμένο Δεκέμβρη και για πολλούς μήνες μαθητές και εκπαιδευτικοί έκαναν μάθημα κάτω από αυτήν, κάτι που σημαίνει πως μόνο από καθαρή τύχη δεν έγινε κάποιο ατύχημα.

Στο σχολείο το οποίο είναι κλειστό λόγω καλοκαιριού, εκτελούνται εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του και άμεσα στο σημείο βρέθηκε για αυτοψία ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, όπως και άτομα από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Βαρνάβα σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα».

Η ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνος:

«Στο πλαίσιο του έργου ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων δημοτικής ενότητας Βαρνάβα και στο Δημοτικό Σχολείο Βαρνάβα, σημειώθηκε πτώση ψευδοροφής σε αίθουσα του σχολείου που είχε τοποθετηθεί από τον ανάδοχο.

Ο Δήμαρχος Στέργιος Τσίρκας, μαζί με τους μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαραθώνος επισκέφθηκαν το Σχολείο, ενώ άμεσα κλήθηκε και ο ανάδοχος. Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, μαζί με τον ανάδοχο, διενεργούν πλήρη και ενδελεχή έλεγχο σε όλες τις κατασκευές που έγιναν στα πλαίσια του έργου, αλλά και σε όλες τις εγκαταστάσεις του σχολικού κτιρίου ώστε να διασφαλιστεί η καταλληλότητά τους και η ασφάλεια μαθητών και διδασκόντων, πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όπως άλλωστε γίνεται σε όλα τα σχολικά κτίρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Δήμος Μαραθώνος, σε κάθε περίπτωση, θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες και νόμιμες ενέργειες για την ασφαλή λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Βαρνάβα και τη διασφάλιση των δημοτικών συμφερόντων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.