ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτά είναι τα 11 επαγγελμάτα που δεν ξέρουν τι σημαίνει αργία

Αν διαβάζετε αυτό το κείμενο σήμερα από τη δουλειά σας, να ξέρετε πως δεν είστε μόνοι

Αυτά είναι τα 11 επαγγελμάτα που δεν ξέρουν τι σημαίνει αργία

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, η αργία της Καθαράς Δευτέρας, δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Όμως, είναι μια μη επίσημη αργία καθιερωμένη και δεν διαφέρει με τις υπόλοιπες επίσημες αργίες, όπως τον Δεκαπενταύγουστο ή ανήμερα των Χριστουγέννων.

Παρόλα αυτά, σήμερα αλλά και κάθε αργία, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δουλεύουν. Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με 11 επαγγέλματα.

Δημοσιογράφοι
Η επικαιρότητα και οι ειδήσεις δεν σταματούν ποτέ, έτσι και η ενημέρωση.

Γιατροί
Ούτε τις αργίες, ούτε τις εθνικές εορτές (δυστυχώς) δεν σταματά να αρρωσταίνει και να τραυματίζεται ο κόσμος.

Σε αυτή την κατηγορία μπαίνουν και τα φαρμακεία, τα οποία ναι μεν είναι κατά κύριο λόγο κλειστά, ωστόσο πάντα υπάρχουν κάποια ανά την Ελλάδα που εφημερεύουν.

Οδηγοί στα ΜΜΜ
Πώς θα μετακινούνταν όσοι δεν είχαν δικό τους όχημα αν δεν λειτουργούσαν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; Και οι οδηγοί των ΜΜΜ, λοιπόν, στη λίστα μας.

Οδηγοί ταξί
Το ίδιο με τους από πάνω. Καλό είναι και το λεωφορείο, αλλά και το ταξί σου δίνει την άνεση και την ταχύτητα που κάποιες φορές είναι απαραίτητη.

Σερβιτόροι και υπάλληλοι εστίασης
Εσύ που δεν δουλεύεις -και καλά κάνεις γιατί είναι αργία- αποφασίζεις να πας για φαγητό έξω. Ποιος θα σου φτιάξει και ποιος θα σου σερβίρει το φαγητό σου; Το ίδιο ισχύει και για τις καφετέριες.

Ντελιβεράδες
Κι αν δεν πας έξω κι αποφασίσεις να πάρεις το φαγητό ή τον καφέ στο σπίτι, ποιος θα σου το φέρει; Οι ντελιβεράδες, οι οποίοι δουλεύουν και σήμερα, όπως και κάθε αργία.

Περίπτερα – μίνι μάρκετ
Κι ενώ κατευθύνεσαι προς το τραπέζι, στο οποίο είσαι καλεσμένος, βλέπεις ότι έχεις ξεμείνει από τσιγάρα. Η πρώτη σου σκέψη είναι να σταματήσεις σε ένα περίπτερο, ψιλικατζίδικο ή μίνι μάρκετ να αγοράσεις. Γιατί; Γιατί είσαι σίγουρος ότι θα δουλεύουν και σήμερα. Και δίκιο έχεις.

Ζαχαροπλαστεία
Χαλαρός όπως ξεκινάς για το φιλικό σπίτι που είσαι καλεσμένος, κάνεις και μια στάση στο ζαχαροπλαστείο να πάρεις ένα γλυκό, μην πας με άδεια χέρια. Μα κάτσε, δεν είναι αργία; Όχι για τα Ζαχαροπλαστεία.

Βενζινάδικα
Κάπως πρέπει να φτάσεις με το αυτοκίνητο στον προορισμό σου. Κανονικά και τα βενζινάδικα.

Πιλότοι – υπάλληλοι αεροδρομίου
Άλλο ένα επάγγελμα που δεν γνωρίζει αργίες. Έχει τύχει να πετάω την ώρα της Ανάστασης και μόλις έφτασα στο αεροδρόμιο, με το που βγήκα από το αεροπλάνο οι αεροσυνοδοί έδιναν σε όποιον ήθελε το Άγιο Φως. Όμορφη εμπειρία για εμένα, δεν πρέπει να ήταν πολύ χαρούμενοι οι πιλότοι που δούλευαν τέτοια μέρα, τέτοια ώρα.

Ηθοποιοί
Δεν πάμε ένα θέατρο απόψε; Πολύ ωραία σκέψη. Και εφικτή, αφού και η ηθοποιοί δουλεύουν κανονικά σήμερα και κάθε αργία. Αλήθεια, έχετε δει τι γίνεται με τις κρατήσεις στα θέατρα τις γιορτινές μέρες, όπως για παράδειγμα τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά;

Εκείνοι που δουλεύουν μόνο σήμερα
Υπάρχουν και τα επαγγέλματα που δουλεύουν μόνο κάποιες από τις αργίες του έτους. Για παράδειγμα οι φούρνοι σήμερα, ή οι ψαραγορές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.