
Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά τη συντριβή ιδιωτικού ελικοπτέρου στη Σίφνο, με τις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Στο πιλοτήριο βρισκόταν ο 55χρονος Γιώργος Ράικος, ένας χειριστής με σημαντική εμπειρία στις πτήσεις και προηγούμενη υπηρεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Άνθρωποι από τον χώρο των αεροπορικών πτήσεων τον περιγράφουν ως έμπειρο και καταρτισμένο επαγγελματία, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερο βάρος στα ερωτήματα γύρω από την πτώση.
Μαζί του ταξίδευε ένα ζευγάρι από το εξωτερικό, ο Alexander Cromie και η Marie Ebert, οι οποίοι βρίσκονταν στη Σίφνο για το ταξίδι του μέλιτος.
Είχαν προγραμματίσει τη διαμονή τους στο νησί και επέλεξαν το ελικόπτερο για τη μετακίνησή τους.
Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο ελικοδρόμιο, ενώ μετά την πτώση ακολούθησε πυρκαγιά.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν πλέον όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, προκειμένου να ανασυνθέσουν τα τελευταία λεπτά της πτήσης.
Μέχρι να ολοκληρωθεί η τεχνική διερεύνηση, δεν έχει προσδιοριστεί η αιτία της συντριβής.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.