
Σήμερα Τετάρτη (21/1) με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής θα παραμείνουν κλειστά όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τα νυχτερινά σχολεία, λόγω της πρόγνωσης για έντονες βροχοπτώσεις από το μεσημέρι και μετά.
Η απόφαση ελήφθη κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, της Πολιτικής Προστασίας και της ΕΜΥ.
Παράλληλα, όλες οι σχολικές μονάδες στη Δυτική Μακεδονία θα παραμείνουν κλειστές, μετά από απόφαση του περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη.
Η περιοχή έχει τεθεί σε κατάσταση κινητοποίησης «Red Code» λόγω του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ενώ προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Στην Πάτρα, ο Δήμος Πατρέων αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
Επιπλέον, όλες οι σχολικές μονάδες στη Δυτική Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστές, με απόφαση του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας, η απόφαση ελήφθη λόγω των ζημιών που έχουν ήδη προκληθεί από τη σφοδρή κακοκαιρία και των προβλέψεων για περαιτέρω επιδείνωση, με στόχο την ασφάλεια των μετακινήσεων των μαθητών.
Σε πολλές περιοχές, τα μαθήματα θα διεξαχθούν μέσω τηλεκπαίδευσης.
Σημειώνεται ότι κλειστά θα παραμείνουν σχολεία και σε άλλες περιοχές, όπως:
Η λίστα με τα κλειστά σχολεία ανανεώνεται συνεχώς, γι’ αυτό οι γονείς καλούνται να παρακολουθούν τις επίσημες ανακοινώσεις των δήμων και των σχολικών μονάδων.
Τηλεκπαίδευση
Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι όπου κλείσουν σχολεία λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, η εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχιστεί μέσω τηλεκπαίδευσης, εφόσον αυτό είναι εφικτό.
Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία με τις σχολικές μονάδες για την ομαλή συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Περιφέρειες με Red Code
Τέλος, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει θέσει σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) τις περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας, με σύσταση περιορισμού των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.