
Με σκηνές έξω από το υπουργείο Οικονομικών διαμαρτυρήθηκαν φοιτητές, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες νέοι λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας φοιτητικής στέγης και του αυξημένου κόστους διαβίωσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι φοιτητές, οι διαθέσιμες θέσεις στις φοιτητικές εστίες σε ολόκληρη τη χώρα καλύπτουν μόλις το 4,8% των στεγαστικών αναγκών. Ιδιαίτερα έντονο χαρακτηρίζουν το πρόβλημα στην Αθήνα, όπου, όπως υποστηρίζουν, τα διαθέσιμα δωμάτια έχουν μειωθεί κατά τουλάχιστον 800 μέσα στην τελευταία εξαετία.


Παράλληλα, επισημαίνουν ότι έξι από τα εννέα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αθήνας δεν διαθέτουν φοιτητικές εστίες, γεγονός που, όπως αναφέρουν, επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους φοιτητές και τις οικογένειές τους.
Τα αιτήματα των φοιτητών
Στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρίσκεται μια σειρά αιτημάτων για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος. Μεταξύ άλλων, ζητούν:

Οι φοιτητές αναμένεται να δώσουν το «παρών» και στην προγραμματισμένη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, στην οποία θα συμμετάσχουν και δημόσιοι υπάλληλοι, με αφορμή τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.