ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Διδυμότειχο: Οικογένειες κατοικούν για πάνω από 20 χρόνια σε σπηλιές

Πρόκειται συγκεκριμένα για 5 οικογένειες

Διδυμότειχο: Οικογένειες κατοικούν για πάνω από 20 χρόνια σε σπηλιές

Λίγο καιρό αφού έγινε γνωστό πως μία οικογένεια παλαιοχριστιανών στην Κορινθία μένει σε σπηλιά, μία παρόμοια είδηση έγινε γνωστή τις τελευταίες ώρες. 

Συγκεκριμένα πέντε οικογένειες ζουν μέσα σε σπηλιές στο Διδυμότειχο.

Σύμφωνα με το Mega οι πέντε οικογένειες ζουν σε αυτές τις συνθήκες από ανάγκη ενώ μάλιστα, αναμεσά τους είναι και μία 16χρονη κοπέλα. Πολλές από αυτές τις οικογένειες ζουν εκεί για πάνω από 20 χρόνια.

Πριν από 25 χρόνια, μερικές οικογένειες μεταφέρθηκαν μέσω ενός προγράμματος σε 30-40 σπίτια πρόχειρης κατασκευής.

Τότε, όμως η τοπική αρχή είχε κάνει λάθος και είχε συμπεριλάβει και οικογένειες οι οποίες δεν ήταν δικαιούχοι, με αποτέλεσμα κάποιες άλλες οικογένειες να παραμείνουν σε αυτές τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Κάποιες οικογένειες έμειναν. Έχουμε πέντε οικογένειες εκεί, που μέσα από το ένα πρόγραμμα θα έχουμε 57 καινούριες κατοικίες όπου θα μεταφερθούν αυτές οι οικογένειες. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου φροντίζουν για την ανάγκη των ανθρώπων αλλά πολλές φορές δεν ενοχλεί τους ίδιους να ζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Στο Διδυμότειχο υπάρχουν και φθηνά ενοίκια αλλά έχουν επιλέξει να μείνουν εκεί. Αλλά εμείς επειδή δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε έτσι τρέχουμε αυτό το πρόγραμμα», απάντησε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.