Αχ, βρε Κίμπερλι, τη ζωή σου να΄χα! Λούσα, βόλτες, μπουζούκια και μερικά εκατομμύρια ιθαγενείς στα πόδια σου...

Δίκη Ρ.Πισπιρίγκου: Αναπαράσταση με κούκλα στο δικαστήριο των τελευταίων στιγμών της μικρής Ίριδας

«Αυτή η κούκλα έχει τα μάτια της Ίριδας»

Δίκη Ρ.Πισπιρίγκου: Αναπαράσταση με κούκλα στο δικαστήριο των τελευταίων στιγμών της μικρής Ίριδας

Η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, έφερε σήμερα στο δικαστήριο μια ροζ κούκλα, προκειμένου η κατηγορούμενη μητέρα να δώσει τη δική της εκδοχή για τις τελευταίες στιγμές της μικρής Ίριδας.

Στο μεταξύ, μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης, η μητέρα της κατηγορούμενης που βρίσκονταν στο δικαστήριο λιποθύμησε. Το δικαστήριο λίγο νωρίτερα είχε κηρύξει το πέρας της απολογίας της 36χρονης μητέρας με την πρόεδρο να ανακοινώνει ότι στις 27 Φεβρουαρίου θα αγορεύσει η εισαγγελέας της έδρας επί της έδρας επί της ενοχής ή μη της κατηγορούμενης.

«Είναι δύσκολο για μένα και είπα ότι σήμερα δε θα κλάψω όπως δεν έκλαψα για το πανάκι (…) Αυτή η κούκλα έχει τα μάτια της Ίριδας», είπε η κατηγορούμενη παίρνοντας τη κούκλα στα χέρια της για να δείξει σε δικαστές και ενόρκους πως κοιμόταν το κοριτσάκι και που βρίσκονταν το πανάκι το οποίο είχε πάντα στην κούνια του.

Παίρνοντας τη κούκλα η Ρούλα Πισπιρίγκου έδειξε ότι είχε τοποθετήσει το περιβόητο πανάκι σε σημείο που ακουμπούσε το λαιμό και τον ώμο του παιδιού.

Πρόεδρος: Μου κάνετε διάφορες εκδοχές … Τι να κρατήσω; Εδώ μας δείχνετε ότι ακουμπάει το πανάκι σε ώμο στερνό και μαξιλάρι…
Κατηγορούμενη: Αυτή είναι η εκδοχή.
Πρόεδρος: Και όταν πάει η αδελφή σας η Δήμητρα και βρίσκει το μωρό αυτό το πανάκι μας είπε ότι δεν το είδε παρόλο που έχει και σημάδια πάνω του (καφέ κηλίδες). Πως το πανάκι βρέθηκε εκεί που βρέθηκε (στην άκρη της κούνιας);
Κατηγορούμενη: Έπεσε προς τα πίσω.
Πρόεδρος: Και η αδελφή σας λέτε ότι δεν είδε να πέφτει;
Κατηγορούμενη: Μέσα στο σκοτάδι πως να το δει;
Πρόεδρος: Μέσα στο σκοτάδι όμως είδε και όλα τα υπόλοιπα που μας κατέθεσε με λεπτομέρεια…
Κατηγορούμενη: Σήκωσε το μωρό και μάλλον το τράνταξε…

Συνεχίζοντας η κατηγορούμενη επανέλαβε σε δικαστές και ενόρκους: «Δολοφόνος που να κάνει μήνυση και να βάζει πραγματογνώμονα για να δει τις αιτίες θανάτου του παιδιού του δεν υπάρχει. Ξεκαθαρίζω τη θέση μου ως προς τη Μαλένα. Δεν παίρνω πίσω αυτό που είπα ότι φταίω που δεν φώναξα (…) Πάρτε μου το κεφάλι αν αυτά τα δευτερόλεπτα είναι η αιτία που έφυγε το παιδί μου αλλά δεν έχω πάρει ακόμη απάντηση για το ήπαρ του παιδιού μου πως καταστράφηκε (…) Αντιδράσεις στους ανθρώπους υπάρχουν πολλές. Άλλη μητέρα μπορεί να έπεφτε κάτω από το σοκ και να χαθεί πολύς χρόνος. Όλες αυτές τις ημέρες προσπαθώ να κρατηθώ εδώ δεν ήρθα για να κλάψω για να με λυπηθεί κάποιος εγώ είμαι εδώ για τα παιδιά μου, η δύναμη μου είναι τα παιδιά. Και δε με ρωτάει κάνεις για αυτά. Το ίδιο έγινε και στη Τζωρτζίνα με έχουν φυλακή για κεταμίνη την οποία είχε ο γιατρός στο βαλιτσάκι του. Και βλέπω ειρωνεία απέναντί μου….».

Πρόεδρος: Δεν υπάρχει ειρωνεία προσπαθούμε να ερευνήσουμε τα πάντα.
Κατηγορούμενη: Είπε η εισαγγελέας ότι υπερασπίζομαι τον εαυτό μου πίσω από τη μήνυση για τη Μαλένα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι άρρωστα πράγματα είναι αυτά; Με ρωτήσατε αν συσπειρώθηκαν όλοι εναντίον μου; Αν τον βρείτε και για ποσά λεφτά το έκαναν αυτό να μου το πείτε και σε έμενα. Εγώ τηλεόραση βλέπω και βλέπω ότι για μια γρατζουνιά πάνε κατηγορούμενοι και οι δύο γονείς.. .
Πρόεδρος: Άρα λέτε ότι θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενος και οκ. Δασκαλάκης
Κατηγορούμενη: Δεν εξέθεσε τα παιδιά του σε κίνδυνο αν εγώ τα δολοφόνησα;

Συνεχίζοντας η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστήριξε: «Πείτε μου ποιος δολοφονίας ένοχος θα έδινε πανάκι στην αστυνομία; Θα έκανε μήνυση για τη Μαλένα και θα είχε αίμα στα χέρια του με υποτιθέμενη κεταμίνη; Μου βάλανε κίνητρο το Δασκαλάκη στη Τζωρτζίνα. Ποια εμμονή; Ένας προβληματικό γάμος ήταν. Αν έχεις γάμο προβληματικό κεφαλαιοποιείς τα παιδιά για να τον έχεις κοντά δεν τα σκοτώνεις».

Νωρίτερα με την έναρξη της δίκης η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε αναφέρει ότι οι στιγμές που πέθανε η Μαλένα της φάνηκαν αιώνες και αμφισβήτησε εκ νέου τους χρόνους που έδωσαν στο ακροατήριο οι γιατροί και νοσηλευτές σχετικά με τη κινητοποίηση τους να σώσουν το παιδί.

Το δικαστήριο επέμενε και σήμερα σε αυτό το ζήτημα, δεδομένου ότι η δικογραφία αποδίδει στην κατηγορούμενη μητέρα ότι καθυστέρησε να ειδοποιήσει γιατρούς και νοσηλευτές με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Προς το τέλος της σημερινής απολογίας της η κατηγορούμενη μητέρα ξέσπασε και πάλι κατά πάντων. «Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν δεν καταλαβαίνω, τι θέλουν από εμένα; Έλεγαν πριν από μήνες ότι θα βγάλουν ασφυξία, που το ξέρανε; Τι έχει γίνει επιτέλους; Λέγανε ότι θα καταλήξουν σε ασφυκτικό θάνατο; Που το ήξερε συγκεκριμένος δημοσιογράφος; Θα το φτάσω μέχρι τέλους δεν θα σταματήσω με τίποτα, δεν μπορώ άλλο η ζωή μου σταμάτησε από τότε που έφυγε η Τζωρτίνς, δεν μπορώ είμαι ζωντανή νεκρή. Εγώ θα ψάξω για αλήθεια και να είναι σίγουροι όλοι αυτοί ότι η αλήθεια θα βρεθεί» είπε για να προσθέσει: «Δεν θέλω να χάσω τη πίστη μου στη Δικαιοσύνη έστω και τώρα ελπίζω στη δίκαιη απόφασή σας. Δεν σκότωσα κανένα από τα παιδιά μου, εύχομαι κάνεις σας, ούτε δικός σας άνθρωπος να βρεθεί στη θέση μου, όχι για παιδί έστω και για συγγενή. Σαν άνθρωπος μπορεί να έκανα λάθος γάμο όλοι κάνουμε λάθη δεν έχει καμία σχέση όμως αυτό με τα παιδιά μου. Η οικογένεια μου έχει αντέξει πολλά η αδελφή μου είναι άνεργη λέει το όνομα της και της κλείνουν το τηλέφωνο, Η μητέρα μου έχει ένα χρόνο να δουλέψει Γιατί;»

Τέλος, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναφέρθηκε και στις συνθήκες μεταφοράς της στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να απολογηθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.