
«Έφυγε» από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιώργος Αιγύπτιος, ένας τραγουδιστής πού έχει αφήσει εποχή στις κορινθιακές πίστες, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου στις 2 Μαΐου του 2025.
Γεννήθηκε το 1941 στα Χανιά της Κρήτης και το πραγματικό του όνομα ήταν Γεώργιος Μαρουλακάκης. Μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και σπούδασε Μηχανολογικό σχέδιο στην ιταλική σχολή Don Bosco. Το 1962 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα.
Ηχογράφησε το πρώτο τραγούδι του το 1959 στην Αίγυπτο και όταν επέστρεψε στην Ελλάδα το 1962 ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι.
Τότε ήταν που υιοθέτησε το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Αιγύπτιος» στην πίστα και τη δισκογραφία. Ο ίδιος ήταν παντρεμένος, από το 2008, με την τραγουδίστρια Ελενα Τηλιακού.
Η συνεργασία με τον στιχουργό και συνθέτη Σταύρο Κάξο του έδωσε το εισιτήριο της γρήγορης και μεγάλης επιτυχίας με το τραγούδι «Για λίγες σταγόνες ευτυχίας», το οποίο έχουν διασκευάσει και οι «Παίδες Εν Τάξει».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.