ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Έγκλημα στα Τέμπη: Μετονομασία δρόμου στη Λάρισα για την Κλαούντια Λάτα που σκοτώθηκε

Η αδικοχαμένη κοπέλα είχε πάει στην Πάτρα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και επέστρεφε με το τρένο στη Θεσσαλονίκη

Έγκλημα στα Τέμπη: Μετονομασία δρόμου στη Λάρισα για την Κλαούντια Λάτα που σκοτώθηκε

Την πρόταση μετονομασίας της οδού «Σόλωνα» στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα σε «Αλεξάνδρα Λάτα» φέρνει στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο η 3η Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων.

Η μετονομασία έρχεται ως φόρος τιμής στην 20χρονη κοπέλα που «έχασε» τη ζωή της στο σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη, στις 27 Φεβρουαρίου του 2023 και η οποία ήταν κάτοικος εν ζωή της συγκεκριμένης συνοικίας.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, η πρόταση για τη μετονομασία της οδού αποφασίστηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση της 3ης Κοινότητας τον περασμένο Μάιο και πρόσφατα η Επιτροπή Ονομασίας και μετονομασίας συνοικιών, οδών και πλατειών για το Ν.Λάρισας δέχτηκε κατά πλειοψηφία την πρόταση για μετονομασία της οδού Σόλωνα σε οδό «Αλεξάνδρας Λάτα».

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την απόφαση της 3ης Κοινότητας, η μετονομασία επιλύει παράλληλα και το θέμα της σύγχυσης με την οδό Σόλωνος, στην ίδια συνοικία (πίσω από τον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Ν. Σμύρνης).

Η αδικοχαμένη κοπέλα είχε πάει στην Πάτρα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και επέστρεφε με το τρένο στη Θεσσαλονίκη, για να συνεχίσει τη φοιτητική της ζωή και το διάβασμα που τόσο αγαπούσε. Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας βρέθηκε στην Πάτρα για το καρναβάλι. Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη οι γονείς της, την παρακάλεσαν να κάνει μια στάση στη Λάρισα για να τη δούν λίγο.

Όμως η 21χρονη αρνήθηκε και παρέμεινε στο μοιραίο Intercity 62. Ήθελε να φτάσει γρήγορα στη Θεσσαλονίκη για να ξεκουραστεί κάποιες ώρες πριν ξεκινήσει και πάλι το διάβασμα για τη σχολή της. Αυτή η απόφαση έμελλε να σταθεί μοιραία για τη ζωή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η άτυχη φοιτήτρια 21 χρονών ήταν ανάμεσα στα θύματα του δυστυχήματος που σημειώθηκε με τρένο στα Τέμπη λίγο πριν την Τρίτη 01 Μαρτίου 2023. Η Κλαούντια, υπήρξε άριστη μαθήτρια στο σχολείο μας και ήταν φοιτήτρια της Ιατρική Σχολής του ΑΠΘ, Ιατρικό Τμήμα της ΣΣΑΣ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.