ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εισαγόμενη «μόδα» τα γκαρσόνια που βουτάνε για να σερβίρουν στην θάλασσα: Δείτε βίντεο

Εκεί το χαρακτηρίζουν «Απίστευτη εξυπηρέτηση» - Εδώ, «σκλαβιά»!

Εισαγόμενη «μόδα» τα γκαρσόνια που βουτάνε για να σερβίρουν στην θάλασσα: Δείτε βίντεο

Ντόρος έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω της εικόνας που δείχνει έναν σερβιτόρο να σερβίρει ξαπλώστρες που βρίσκονται μέσα στη θάλασσα. 

Αφορμή στάθηκαν οι βαρύγδουπες δηλώσεις διαφόρων υπευθύνων επί του θέματος περί «απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς», κάτι που οδήγησε μέχρι και σε παρέμβαση της κυβέρνησης, μέσω του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη.

«Από την ώρα που εργαζόμενος δήλωσε ότι όλα έγιναν με τη συναίνεσή του και πως είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος με τα χρήματα που βγάζει, δεν υπάρχει κείμενη διάταξη που να επιτρέπει να μπει πρόστιμο. Εμείς από χθες εξετάζουμε τα ζητήματα ασφαλείας εργασίας του εργαζομένου. Ότι πρέπει να φοράει καπέλο, ειδική μπλούζα, για να μην τον πειράζει ο ήλιος», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης «κλείνοντας» επί της ουσίας του θέμα.

Την ίδια ώρα ένα βίντεο, που φέρνει στη δημοσιότητα το pronews.gr, από την εξωτική Καραϊβική δείχνει έναν άλλον σερβιτόρο να έχει πάρει ποτά και να μπαίνει στη θάλασσα για να σερβίρει τραπέζια.

Μάλιστα το συγκεκριμένο βίντεο το δημοσιεύει το ίδιο το ξενοδοχείο που «διαφημίζει» τη συγκεκριμένη υπηρεσία, η οποία χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετική εξυπηρέτηση». 

Δείτε το βίντεο:

Όσον αφορά την ελληνική πραγματικότητα τα πράγματα είναι απλά και δεν θα μπορούσαν να είναι απλούστερα.

Εάν ο συγκεκριμένος εργαζόμενος δεν ήθελε να κάνει αυτή τη δουλειά απλά θα έφευγε. Το μόνο πράγμα που ζητείται αυτή περίοδο σε όλο το Αιγαίο, από τη Σαμοθράκη μέχρι ακόμη και τη Γαύδο είναι εργαζόμενοι στην εστίαση.

Αλλά ο ψευτοδικαιωματισμός έχει κτυπήσει κόκκινο σε αυτή τη χώρα. Μάλιστα έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο όπου κάποιοι είχαν κάνει θέμα ταβέρνα στην Κάρπαθο όπου -άκουσον άκουσον- έριχνε ζωντανά τα ψάρια στο τηγάνι.

Θεωρούσαν ότι τα ψάρια θα έπρεπε πρώτα να πεθάνουν από ασφυξία και μετά να τηγανιστούν και ότι με το να τηγανίζονταν πρώτα υπήρχε καταπάτηση των δικαιωμάτων τους!  

Δηλαδή αν πεθάνουν από ασφυξία και μετά τηγανιστούν έτσι προστατεύονται τα δικαιώματα τους.

Η βλακεία των «δικαιωματικών» σε όλο της το μεγαλείο και μάλιστα έφτασε στο σημείο να απολογείται και ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας.

Και οι αστακοί βράζονται ζωντανοί. Γιατί κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε για τους αστακούς. Έχουν περισσότερα δικαιώματα τα ψάρια από τους αστακούς;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό που εξάγεται ως συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει σαφώς πρόβλημα με τον ψευτοδικαιωματισμό  μιας κοινωνίας που ενώ είναι παγερά αδιάφορη εάν πέφτει ένας πύραυλος και σκοτώνει παιδιά στην Ουκρανία ή όταν υπάρχει σκλαβοπάζαρο στη κεντρική Αφρική, εξανίσταται όταν ένας σερβιτόρος κάνει χάπενινγκ και σερβίρει μέσα στη θάλασσα ή τα ψάρια μπαίνουν στο τηγάνι κατευθείαν αντί να τα αφήσουμε να πεθάνουν από ασφυξία πρώτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.