ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εκδήλωση 2SLGBTQI++ στην Αθήνα, με παρέλαση από την πλατεία Κοτζιά στο Σύνταγμα – Κ.Μητσοτάκης: «Στηρίξτε τα παιδιά σας»

Παρών ο Α.Τσίπρας και ο Κ.Μπακογιάννης

Εκδήλωση 2SLGBTQI++ στην Αθήνα, με παρέλαση από την πλατεία Κοτζιά στο Σύνταγμα – Κ.Μητσοτάκης: «Στηρίξτε τα παιδιά σας»

Με κεντρικό σύνθημα «Μία φορά κι έναν καιρό» πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς στην Πλατεία Κοτζιά κρατώντας σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου για να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις φεστιβάλ ομοφυλόφιλων.

Οι  εκδηλώσεις περιλάμβαναν και παρέλαση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:30  από την Πλατεία Κοτζιά υπό τους ήχους τυμπάνων και μουσικής και με τη συμμετοχή αρμάτων και οργανώσεων 2SLGBTQI++.

Τα άτομα που συμμετείχαν κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή και στη συνέχεια επέστρεψαν ξανά στην Πλατεία Κοτζιά.

Έντονη ήταν φυσικά και η πολιτική παρουσία καθώς, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν στην πλατεία Κοτζιά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με στελέχη του κόμματος, η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ Ειρήνη Αγαπηδάκη και άλλα στελέχη του κόμματος, από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Παύλος Χρηστίδης. Επίσης, το παρών έδωσαν ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης  αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης και επικεφαλής διπλωματικών αντιπροσωπειών στην Ελλάδα.

Μέρος της «παρέλασης» περνά μπροστά από τον χάλκινο ανδριάντα του Ήρωα της ελληνικής Επανάστασης Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που στήθηκε έξω από την παλιά Βουλή το 1904.

Πρόκειται για την πρώτη έφιππη μορφή της νεοελληνικής γλυπτικής. Το 1889 προκηρύχθηκε ο σχετικός διαγωνισμός στον οποίο κέρδισε ο διακεκριμένος Έλληνας γλύπτης του 19ου αιώνα Λάζαρος Σώχος.

Το πρόπλασμα δουλεύθηκε ανάμεσα στα 1891-1895 στο Παρίσι, στο εργαστήριο του Μερσί όπου και βραβεύθηκε. Το 1900 είχε βραβευθεί από την Ακαδημία της Ρώμης με χρυσό μετάλλιο για το Πρόπλασμα του Ανδριάντα.

Το  υλικό για τον ανδριάντα προερχόταν από κανόνια της Επανάστασης που υπήρχαν στο Κάστρο του Παλαμηδίου.

Άλλο γνωστό έργο του Σώχου είναι  η προτομή του Κοραή στο παρισινό κοιμητήριο Μονπαρνάς, όπως και η αναστήλωση του Λέοντα της Χαιρώνειας, του μαρμάρινου αγάλματος  που στήθηκε σε μνήμη των Θηβαίων Ιερολοχιτών που σκοτώθηκαν το 338 π.χ. στη μάχη ενάντια του Φίλιππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.  

 

Ο πρόεδρος  του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κ.Μπακογιάννης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα του με ένα βίντεο των 55 δευτερολέπτων που ανέβασε στο TikTok αναφέρεται στη στρατηγική της κυβέρνησης για την ισότητα και στις 4 πιο σημαντικές για τον ίδιο δράσεις της, ενώ απευθυνόμενος στους γονείς, ως πατέρας, τους ζητάει να κάνουν το αυτονόητο «αγαπήστε και στηρίξτε τα παιδιά σας».

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με αφορμή το Athens Pride ήθελα να πω δύο λόγια για κάποια σχετικά θέματα που φυσικά δεν μας απασχολούν μόνο τον Ιούνιο αλλά και ολόκληρο το χρόνο. Υπάρχουν πολλά ακόμα τα οποία πρέπει να γίνουν για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αν θέλουμε να θεωρούμε ότι ζούμε σε μία σύγχρονη δημοκρατία που όλα τα μέλη της νιώθουν ελεύθερα να είναι πραγματικά ο εαυτός τους. Γι’ αυτό εδώ και 2 χρόνια εφαρμόζουμε μία ολοκληρωμένη στρατηγική για την ισότητα. Μέχρι τώρα έχουν ολοκληρωθεί ή είναι σε εξέλιξη 20 δράσεις. Να σας πω δύο λόγια για 4 τις οποίες θεωρώ από τις πιο σημαντικές.

1. Απαγόρευση των θεραπειών μεταστροφής. Ναι γιατί υπήρχαν οικογένειες που πήγαιναν σε δήθεν ειδικούς για να προσπαθήσουν να κάνουν το παιδί τους στρέιτ.

2. Επιδότηση θέσεων εργασίας για τα διεμφυλικά άτομα που τόσο ταλαιπωρούνται να βρούνε μια θέση στην αγορά εργασίας

3. Κατάργηση της απαγόρευσης αιμοδοσίας για τα ομοφυλόφιλα άτομα και βέβαια

4. Νόμος για την καταπολέμηση του bullying, αυτής της πολύ μεγάλης πληγή

Εντωμεταξύ θα ήθελα να πω κάτι στους γονείς ως πατέρας

Κάντε το αυτονόητο, αγαπήστε και στηρίξτε τα παιδιά σας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.