ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

«Εξαπλώνεται» το κίνημα για ελεύθερες παραλίες – Κινητοποιήσεις και πριν τον Δεκαπενταύγουστο

Οι ξαπλώστρες ακουμπούν τα κύματα σε Χαλκιδική, Λευκάδα, Πιερία, Κίσσαμο, Κάρπαθο

«Εξαπλώνεται» το κίνημα για ελεύθερες παραλίες – Κινητοποιήσεις και πριν τον Δεκαπενταύγουστο

«Εξαπλώνονται» οι σελίδες στο Facebook των ομάδων που διεκδικούν ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες για όλους.

Κάποιοι το ονόμασαν «το κίνημα της πετσέτας», ωστόσο, παίρνει μεγάλες διαστάσεις και φαίνεται ότι δεν είναι καθόλου λίγοι εκείνοι που επιχειρούν να βάλουν «στοπ» στην αυθαιρεσία των επιχειρηματιών που βάζουν όποιον «κανόνα» θέλουν, με τα περιστατικά και τις καταγγελίες να πληθαίνουν.

Στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκαν χθες δύο κινητοποιήσεις σε Ποτίδαια και Νικήτη, ενώ σήμερα, 7 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί ακόμα μία στο δημαρχείο Σιθωνίας.

Ακόμη, στη σελίδα «Κίνημα πολιτών για ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες στη Χαλκιδική», τα μέλη ενημερώνονται ότι αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις για το Σάββατο 12 ή την Κυριακή 13 Αυγούστου, δηλαδή μέσα στο Σαββατοκύριακο πριν τον Δεκαπενταύγουστο. Η σελίδα έχει 9.500 μέλη.

Στη Νάξο, αντίστοιχη σελίδα έχει το «ΚΙΝΗΜΑ “ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ” “Save the Beaches of Naxos NOW!”» έχει 4,9 χιλιάδες μέλη και αναρτά φωτογραφίες από τα μπιτς μπαρ και τις ξαπλώστρες σε Άγιο Προκόπιο, Πλάκα και άλλες περίφημες και πανέμορφες παραλίες του νησιού.

Η «Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες – Save Paros Beaches» έχει 4,3 χιλιάδες μέλη και έκανε την τελευταία κινητοποίηση στις 6 Αυγούστου, ενώ τα μέλη της ενημέρωσαν πριν από λίγες ημέρες ότι η παραλία Σάντα Μαρία έχει δοθεί κατά το ήμιση ξανά στους λουόμενους χωρίς ξαπλώστρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.