ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ένας Έλληνας ανάμεσα στους καλύτερους ελεύθερους σκοπευτές της Ευρώπης

«Μπορώ να κάνω βολή στα 1.500 μέτρα»

Ένας Έλληνας ανάμεσα στους καλύτερους ελεύθερους σκοπευτές της Ευρώπης

Στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές», μίλησε ένας από τους καλύτερους ελεύθερους σκοπευτές της Ευρώπης, που είναι Έλληνας.

Αρχικά, ο ελεύθερος σκοπευτής αρνήθηκε να πει για τα μυστικά του επαγγέλματός του και χαριτολογώντας είπε πως: «Τα μυστικά δεν τα λέμε».

Κατά τη διάρκεια όμως της συνέντευξης αναφέρθηκε στο πώς γίνεται μια καλή βολή, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχει ένα μοτίβο που έχει να κάνει με την αναπνοή.

«Μπορείς να κάνεις βολή εύκολα και στα 1.500 μέτρα. Εξαρτάται πάντα από τις συνθήκες. Η νύχτα επηρεάζει, μπορεί να σε ρίξει στα 800 με 1.000 αλλά και πάλι είναι μεγάλη απόσταση, για να κάνεις την δουλειά σου» ανέφερε ο ελεύθερος σκοπευτής και πρόσθεσε: «Εννοείται το αγαπάω το όπλο μου. Θέλει πολλή μελέτη και πολλή προσοχή».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αποκάλυψε ακόμα ένα μυστικό του επαγγέλματος που έχει να κάνει με την υπομονή. «Οι ταινίες έχουν ένα μεγάλο κομμάτι αληθοφάνειας. Η υπομονή είναι αρετή για τον ελεύθερο σκοπευτή» σημείωσε.

Έπειτα πρόσθεσε: «Το άλλο στοιχείο είναι προσαρμοστικότητα. Ένας σκοπευτής είναι μόνος του και πρέπει να αποφασίσει ποιος είναι ο καθαρός στόχος. Ανάλογα την αποστολή του, δεν είναι πάντα ο στόχος, πολλές φορές είναι και οι πληροφορίες…».

«Δεν θα κρίνω εγώ αν είμαι από τους καλύτερους. Η αλήθεια ότι φέραμε κάποια καλά αποτελέσματα ειδικά την τελευταία διετία, πέρυσι και φέτος δυο διεθνείς διαγωνισμούς, 25 χώρες, 45 ομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είχαμε πέρυσι την πρώτη και την τέταρτη θέση δυο ελληνικές ομάδες και φέτος την τέταρτη και την πέμπτη. Οπότε πήγε καλά. Είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό αλλά πάντα περιθώριο βελτίωσης» τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.