ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εορδαία: Μπλόκο αγροτών με τρακτέρ σήμερα στον κόμβο του Φιλώτα

Οι αγρότες κάνουν λόγο για μια τραγική χρονιά και ζητούν οικονομική στήριξη

Εορδαία: Μπλόκο αγροτών με τρακτέρ σήμερα στον κόμβο του Φιλώτα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις με τα μπλόκα των αγροτών να συνεχίζονται.

Οι αγρότες ζητούν να ικανοποιηθούν μια σειρά από αιτήματα.

Αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρατάξουν τα τρακτέρ τους, ακόμα και σε εθνικές οδούς, με τη χώρα να «κόβεται» στα δύο. Τονίζουν πως βρίσκονται σε απόγνωση.

Κάνουν λόγο για μια τραγική χρονιά και ζητούν οικονομική στήριξη, καθώς όπως υπογραμμίζουν δεν μπορούν να επωμιστούν την οικονομική ζημιά.

Τον κόμβο του Φιλώτα, στα όρια Φλώρινας- Εορδαίας, επέλεξε και πάλι ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας για να στήσει σήμερα Δευτέρα 29-1-2024, στις 14:00, μπλόκο παρατάσσοντας 50 και πλέον τρακτέρ καθώς και άλλα γεωργικά μηχανήματα.

Σε σχετική ενημέρωση αναφέρεται πως «τα προβλήματα είναι αυτά που μας βγάζουν στο δρόμο. Ο Αγώνας των Αγροτών είναι αγώνας επιβίωσης της Κοινωνίας και μας αφορά όλους. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας όπως οι συνάδελφοι μας σε όλη την Ελλάδα».

Ο Σύλλογος ζητά από την τοπική κοινωνία, τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς Συλλόγους, τους Συνεταιρισμούς και τους παντός είδους Συλλογικούς φορείς, να σταθούν στο πλευρό τους στηρίζοντας την κινητοποίηση τους.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι επαφές και με Αγροτικούς Συλλόγους της Καστοριάς, όπως και με την πανελλήνια επιτροπή μπλόκων, στην προοπτική να προστεθούν δυνάμεις και από τις γύρω περιοχές. Οι αγρότες της Φθιώτιδας προανήγγειλαν ότι θα συνεχίσουν την κινητοποίησή τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Με ένα ισχυρό μπλόκο στον κόμβο του Άγιου Ιωάννη προειδοποιούν για κλιμάκωση με αποκλεισμό του Κάστρου οι αγρότες της Βοιωτίας τις επόμενες ημέρες. Χθες το μεσημέρι (28-01-2024) πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη στο δρόμο και σύσκεψη των αγροτών για τις επόμενες κινήσεις τους.

Οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων: μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Επιπλέον κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα αλλά προϊόντα που έχουν πληγεί από ασθένειες και μύκητες και δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να μην ισχύσουν οι περιορισμοί στις καλλιέργειες από τη νέα ΚΑΠ. Να παραμείνουν οι συνδεδεμένες στα ροδάκινα, στους καρπούς με κέλυφος και σε όλα τα μήλα. Να μπουν οι περιοχές της Εορδαίας και του Αμυνταίου στην συνδεδεμένη καλαμποκιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.