ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έρχεται το ψηφιακό φροντιστήριο από τον Φεβρουάριο – Δείτε ποια σχολεία αφορά

Τι θα περιέχει η πλατφόρμα

Έρχεται το ψηφιακό φροντιστήριο από τον Φεβρουάριο – Δείτε ποια σχολεία αφορά

Το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να δημιουργήσει μια πλατφόρμα διαδικτυακής υποστήριξης μαθητών εκτός σχολικού ωραρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το ψηφιακό φροντιστήριο θα λειτουργήσει πιλοτικά από τον Φεβρουάριο του 2024 με δυο μαθήματα, το ένα από τα δύο θα είναι σίγουρα τα μαθηματικά, ενώ το δεύτερο δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα.

Τα ηλεκτρονικά μαθήματα που θα βρίσκονται στην νέα πλατφόρμα που ήδη κατασκευάζεται θα αφορούν όλες τις ηλικίες δηλαδή μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας και θα είναι προσβάσιμα από το σύνολο των μαθητών.

Τι θα περιέχει η πλατφόρμα

Θα υπάρχουν μαγνητοσκοπημένα μαθήματα ενώ στόχος είναι να υπάρξουν και μαθήματα σε ζωντανή μετάδοση σε συνεργασία πάντα με εκπαιδευτικούς με παραδόσεις για όλη την έκταση της ύλης.

Έτσι ένας μαθητής που έχασε λόγω ασθένειας το μάθημα ή απλώς επιθυμεί να επαναλάβει την παράδοση μιας ενότητας γιατί δεν την κατάλαβε καλά θα μπορεί να ανατρέχει στο σχετικό βίντεο αλλά και σε επιπλέον βοηθήματα, όπως σημειώσεις ασκήσεις πρόσθετο υλικό για να μπορέσει να το κατανοήσει.

Πολύ σημαντικό είναι ότι η πλατφόρμα θα υποστηρίζει και τη δυνατότητα υποβολής γραπτών ερωτήσεων από τους μαθητές και την απάντηση τους από εκπαιδευτικούς μέσω chat.

Στόχος του υπουργείου είναι στις αρχές του επόμενου έτους να μπει σε πλήρη λειτουργία με το σύνολο των μαθημάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπροσθέτως, ψηφιοποιούνται το απουσιολόγιο, το βιβλίο ύλης και οι βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.