ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φιλοθέη: Άγνωστοι έκλεψαν την προτομή του Αλέξανδρου Κορυζή από την ομώνυμη πλατεία (φώτο)

Το εν λόγω κύκλωμα αφαιρούσε τον χαλκό και στη συνέχεια τον πουλούσε

Φιλοθέη: Άγνωστοι έκλεψαν την προτομή του Αλέξανδρου Κορυζή από την ομώνυμη πλατεία (φώτο)

Άγνωστοι αφαίρεσαν την προτομή του Αλέξανδρου Κορυζή, από την ομώνυμη πλατεία, στη Φιλοθέη, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την κλοπή της προτομής του Κάρολου Κουν, που βρισκόταν στην είσοδο του Υπογείου του Θεάτρου Τέχνης, δίπλα στο ταμείο, εντός της Στοάς του Βιβλίου.

Περαστικοί παρατήρησαν σήμερα Τετάρτη (14/2) ότι λείπει η προτομή του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος είχε τα ηνία της χώρας μόνο για 80 ημέρες και συγκεκριμένα από τον θάνατο του Ιωάννη Μεταξά (29 Ιανουαρίου 1941) μέχρι και την 12η ημέρα της γερμανικής εισβολής (18 Απριλίου 1941).

Όπως και στην περίπτωση της προτομής του Κουν, η προτομή ήταν χάλκινη και είναι πολύ πιθανό κάποιου είδους κύκλωμα να έβαλε στο στόχαστρό του το μέταλλο των προτομών, προκειμένου μέσω κάποιου χυτηρίου να το οδηγήσει στη μαύρη αγορά.

Υπενθυμίζουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι είχε συλληφθεί άλλο, αντίστοιχο, κύκλωμα, το οποίο είχε κλέψει την προτομή του Χρήστου Μαλεβίτση, επίσης από τη Φιλοθέη.

Το εν λόγω κύκλωμα αφαιρούσε, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, τον χαλκό και στη συνέχεια τον πουλούσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.