
Ερευνητές εντόπισαν θησαυρό αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε ναυάγιο ισπανικού στόλου που βυθίστηκε πριν από 300 χρόνια ανοικτά της Φλόριντα των ΗΠΑ.
Η ανακάλυψη έγινε το καλοκαίρι από τον καπετάνιο Λέβιν Σέιβερς και το πλήρωμά του στο ναυάγιο ενός στόλου που βυθίστηκε κατά τη διάρκεια ενός τυφώνα τον Ιούλιο του 1715. Περίπου 1.000 ασημένια νομίσματα «Reales», πέντε χρυσά νομίσματα «Escudos» και άλλα σπάνια χρυσά αντικείμενα βρέθηκαν διατηρημένα κάτω από «αιώνες άμμου και θάλασσας», ανέφερε σε ανακοίνωση η Queens Jewels, LLC, η οποία κατέχει τα δικαιώματα ανέλκυσης του στόλου.
Τα ευρήματα αποτελούν μέρος περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων σε χρυσό, ασήμι και κοσμήματα που χάθηκαν όταν ο ισπανικός στόλος βυθίστηκε όταν ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής στην Ισπανία όπου θα μετέφερε τα πλούτη του Νέου Κόσμου.
Τα νομίσματα κόπηκαν στις ισπανικές αποικίες του Μεξικού, του Περού και της Βολιβίας και οι χρονολογίες και τα σημάδια του νομισματοκοπείου παραμένουν ευανάγνωστα.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι προέρχονται από ένα κιβώτιο ή φορτίο που διαλύθηκε όταν το πλοίο καταστράφηκε από την καταιγίδα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.