ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Φοιτητικό συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στα Προπύλαια για την πανεπιστημιακή αστυνομία

«Θα αγωνιστούμε για πανεπιστήμια χωρίς αστυνομία»

Φοιτητικό συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στα Προπύλαια για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Συλλαλητήριο διοργανώνουν σήμερα στις 19:00 φοιτητικοί σύλλογοι στα Προπύλαια, για να διαμαρτυρηθούν για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Βιολογικού, Μαθηματικού, Κοινωνιολογίας, Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Ιατρικής ΕΚΠΑ, Παντείου, Αρχιτεκτονικής, Τοπογράφων ΕΜΠ, Μηχανολόγων Μηχανικών ΠΑΔΑ, ΑΣΠΑΙΤΕ.

«Θα αγωνιστούμε για πανεπιστήμια χωρίς αστυνομία»

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι, αναφέρουν:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεσή της απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στους φοιτητικούς συλλόγους. Η εφαρμογή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη συνεχίζεται από την πλευρά του υπουργείου, καθώς πριν από λίγες μέρες είδαμε να τοποθετούνται περιμετρικά των ιδρυμάτων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, ΟΠΠΙ -δηλαδή, το νέο ειδικό σώμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας- με τη συνοδεία ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, ενώ παράλληλα τους τελευταίους μήνες έχουν στρατοπεδεύσει μέσα στο ΑΠΘ διμοιρίες ΜΑΤ. Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους κινητοποιηθήκαμε άμεσα και μπλοκάραμε την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας με συγκεντρώσεις στις πύλες των ιδρυμάτων μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε μια εποχή όπου τα πάντα ακριβαίνουν, τα νοίκια ανεβαίνουν ραγδαία και η διαβίωσή μας δυσκολεύει διαρκώς, επιλέγει να προσπαθήσει να καταστείλει το φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του. Εμείς από την πλευρά μας τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν, όπως ήδη αποδείξαμε μη αφήνοντας την πανεπιστημιακή αστυνομία να μπει μέσα στα πανεπιστήμιά μας. Θα αγωνιστούμε για πανεπιστήμια ελεύθερα, χωρίς αστυνομία, θα υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.